Pages

14 Şubat 2014

Karışık Deniz Ürünlü Makarna



Arkadaşım Pevin'in imalatı olan enfes bir yemek. Yanında da Ürgüp Göreme tarafından kırmızı bir noname şarap var. İtalyan ve Türk mutfağı karışımı nefis bir yemek. Ellerine sağlık arkadaşım

Malzemeler:
  • Metro gross market'ten  karışık deniz ürünleri ( kalamar , karides, midye , ahtapot)
  • 1 paket krema
  • 1 paket 250 gr. makarna
  • 1 yemek kaşığı terayağ
Yapılışı:

Makarnayı arkasındaki süre kadar pişiriyorsunuz. Ben Türk usulü 2 dk daha fazla pişiriyorum. Tereyağını tavada eritiyorsunuz. İçine buzluktan çıkarttığınız deniz ürünlerini döküyorsunuz. Onları bir kaç dakika soteleyip üstüne 1 paket krema döküyorsunuz. Krema ile de yaklaşık 10 dk. pişiriyorsunuz. Pişen deniz ürünlerinizi makarnanın üstüne koyup servis ediyorsunuz.

2 yorum:

  1. b tarif tam bana göre, ellerine sağlık ve teşekkürler:)))

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım makarnaya. Arkadaşının elinesaglik.

    YanıtlaSil