Tatlı krizlerinizi önleyecek hafif bir tatlı. Gerçi ben içine çikolata kattığım için kalorisi yükseldi ama ne yapalım artık :) Sunumu da hoş. Kesinlikle tavsiye edilir.
Malzemeler:
Yapılışı:
Sütü tencereye dökün, şekeri ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde kaşıkla karıştırın. . İrmik pastanızı 2''ye ayırın. Bir tanesine portakal kabuğu rendesini ekleyin. Diğerine de kakao ve çikolataları ekleyin. Çabuk soğur ve sertleşir dikkat edin. Hızlıca yapmalısınız. Servis kaselerinin ( ben şişko bardak ve şişe kullandım) yarısından biraz fazlasını beyaz irmikle doldurun. Üstlerine de kakaolu kısmı dökün. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
irmikle yapılan her tatlıyı severim en kısa sürede bunu da deneyeceğim ellerinze sağlık...
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Merhaba :) Ellerine sağlık harika tarifler var siteni inceledim. Akşama takibe alacağım işyerinde GFC yasaklı maalesef :( Benim bloğuma da beklerim.
Sevgilerimle...
http://blogkizsalseyler.blogspot.com