Herkese hayırlı ramazanlar. Sahurda yiyebileceğiniz tuzlu bisküvi ile karşınızdayım. Yaptıktan sonra kapalı kaba koyup sahurda yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 yumurta ( 1 adetinin sarısı dışına)
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 125 gr tereyağ yada katı yağ ( teremyağ gibi bir yağ olabilir )
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un ( 3 su bardağı ile başlayın)
- Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu da ve üstüne kabartma tozu katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Parmak kalınlığında merdane yardımı ile açın. Ben kalın seviyorum siz daha ince açabilirsiniz.
- Kalıplarla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kalıbınız yoksa bardak yardımı ile de yuvarlak şekillerde yapabilirsiniz.
- Yumurta sürdükten sonra üstüne çörek otu, susam serpip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.Çok tutmayın sertleşmesin.
kıyır kıyır çok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ödül verdim ki sanaaa :)