• Tuzlu bisküviler




    Herkese hayırlı ramazanlar. Sahurda yiyebileceğiniz tuzlu bisküvi ile karşınızdayım. Yaptıktan sonra kapalı kaba koyup sahurda yiyebilirsiniz.

    Malzemeler:

    • 2 yumurta ( 1 adetinin sarısı dışına)
    • 1 su bardağı kaşar peyniri
    • 125 gr tereyağ yada katı yağ ( teremyağ gibi bir yağ olabilir )
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı su
    • 2 yemek kaşığı sirke
    • 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • Alabildiği kadar un  ( 3 su bardağı ile başlayın)
    Yapılışı:

    1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu da ve üstüne kabartma tozu katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
    2. Parmak kalınlığında merdane yardımı ile açın. Ben kalın seviyorum siz daha ince açabilirsiniz.
    3. Kalıplarla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Kalıbınız yoksa bardak yardımı ile de yuvarlak şekillerde yapabilirsiniz.
    4. Yumurta sürdükten sonra üstüne çörek otu, susam serpip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin.Çok tutmayın sertleşmesin.

2 yorum:

  1. mutfagabuyrun dedi ki...

    kıyır kıyır çok güzel olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  2. deeptone dedi ki...

    ödül verdim ki sanaaa :)