Evde kabak vardı. Ne yapsam ne yapsam. Klasik tariflerden bıkmışım zaten. Dolma yapmak zor geldi. Pirinçli veya bulgurlusunu zeytinyağlısını yeni yemiştik. Muhteremle afiyetle de bu tarifi buldum.
Var ya süper oldu süper. Bu tarif yıkılıyor. Hem de çok kolay. Hemen hemen bu akşam denemelisiniz. Mutlaka...
Malzemeler :
- 1 kilo kabak ( Kabaklarım küçük küçüktü.Ben 2 tane türlü için ayırdım.)
- 1 paket krema
- Az kaşar
- tuz karabiber kırmızı biber ve 3 kaşık un
Yapılışı
- Kabakların kabuklarını sıyırıp, halka halka doğrayın. Üstüne tuz, karabiber, kırmızı biber atıp harmanlayın. Böyle beklesin benim zamanım vardı 2 saat falan bekledi
- Beklemiş kabaklarınızın üstüne 3 yemek kaşığı un atın. Un olmazsa olmazı lütfen atmamazlık yapmayın.Kabağın suyunu alıyor. Kabaklarınızı ezmeden karıştırın.
- Üstüne kremayı da atıp karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün. Üstleri kızarınca kaşarı da ekleyin. Servis yaparken de isterseniz dereotu koyun.
Bende yapıyorum gerçekten Kabak ve kremanın uyumu müthiş.Seninkinden biraz farklı ben baharatın içinde marine uzun bir zaman bekletmiyorum.Bu kez bende aynı sizinki gibi yapayım.Nefis görünüyor
ellerinize sağlık
Sabah bloglovinden yeniz yazılara bakarken görmüştüm Kremalı Kabağı, ama yoğunluktan yorum yapamamıştım. Eminim çok güzel olmuştur. İlk fırsatda deneyeceğim ama kremayı 1/2 kullansam olmaz mı malum diyet durumları :) Cheesecake deyince bende de akan sular durur. Sizin de ellerinize sağlık sevgiler...
temanız çok güzel hoş bir tema
Ellerine sağlık Nilaycım, fırında kremalı kabak nefis görünüyor.
Tarifimi beğenmene çok sevindim, yaz aylarında hafif yemek arayanlar için çok uygun bir tarif.
Kabağı çok severim ben olsa hemen deneseydim keşke. Pazardan alınca deneyeceğim..
ben bu tarifin en altına patateste ekliyorum çocuklar öyle daha çok sevdi
Kesinlikle denemek lazım Lerzan'cım. Eminim güzel olacaktır.
kabağa byılırım en yakın zmanda deneyeceğm. teşekkürler