Pages

2 Ekim 2013

Domatesli Pilav




Bu tarif kardeşime gelsin . Yaklaşık 2 sene önce söylemişti abla ne olur domatesli pilav tarifi yayınla diye. Eh geç olsun da güç olmasın :) Ben her bamya yemeğinin yanına mutlaka yaparım domatesli pilav. Tavuklu bamya , domatesli pilav menümdür benim :)

Pirinç olmazsa olmaz Osmancık pirinci olacak. Denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Çok artımlı ve çok da lezzetlidir.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı osmancık pirinci
  • 1 su bardağı su
  • 2 büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
Yapılışı:

  1. Pirinci su ile yıkayın. En az 20 dakika suda bekletin.
  2. Domatesi rendeleyin. Erimiş tereyağ ve zeytinyağının üstüne atın. Yaklaşık 10 dakika pişsin hafif sos kıvamına gelsin. Üstüne yıkadığınız pirinci atın. 1 bardak suyu atın. Domatesin suyu olduğu için 1 bardak su koyuyoruz. Tuzunu ekleyin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Helede şöyle hafiften dibi tutsa var ya tadından yenilmez.

29 Eylül 2013

Gerçek Izgara Köfte nasıl yapılır






Arkadaşım Pevin'in babasından köfte tarifi. Kendisi bir süre lokanta işletmiş. İşte tarif tam da bu tarif. Deneyin pişman olmazsınız. Ben bu tarifi öğrendiğimden beri köftelerimi, kendim yapıyorum. Daha önceden kendi yaptığım köfteler sağılırdı, ızgaraya yapışırdı. Bu köfte tarifi dışarıda yediğimiz köftelerin tarifidir. İnegöl köftesi tarifi değildir :)

Malzemeler :
1 kilo kıyma, 1 orta boy soğan, 1 kahve fincanı galeta unu, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz ve karabiber
Başka baharat yok.

Yapılışı:
Soğanları rendenin ince kısmı ile rendeleyip suyunu sıkıp atacaksınız. Soğanları ve diğer malzemeleri birlikte iyice yoğuracaksınız. Yaklaşık 30 dk. dinlenecek. Sonra istediğiniz boyda yuvarlayıp ister ızgarada ister tavada pişirebilirsiniz. Soğanın suyunu da et terbiyeleme de kullanabilirsiniz.

Buradan et terbiyeleme tarifine ulaşabilirsiniz.