Pages

29 Eylül 2013

Gerçek Izgara Köfte nasıl yapılır






Arkadaşım Pevin'in babasından köfte tarifi. Kendisi bir süre lokanta işletmiş. İşte tarif tam da bu tarif. Deneyin pişman olmazsınız. Ben bu tarifi öğrendiğimden beri köftelerimi, kendim yapıyorum. Daha önceden kendi yaptığım köfteler sağılırdı, ızgaraya yapışırdı. Bu köfte tarifi dışarıda yediğimiz köftelerin tarifidir. İnegöl köftesi tarifi değildir :)

Malzemeler :
1 kilo kıyma, 1 orta boy soğan, 1 kahve fincanı galeta unu, 1 yumurta, 1 paket kabartma tozu, tuz ve karabiber
Başka baharat yok.

Yapılışı:
Soğanları rendenin ince kısmı ile rendeleyip suyunu sıkıp atacaksınız. Soğanları ve diğer malzemeleri birlikte iyice yoğuracaksınız. Yaklaşık 30 dk. dinlenecek. Sonra istediğiniz boyda yuvarlayıp ister ızgarada ister tavada pişirebilirsiniz. Soğanın suyunu da et terbiyeleme de kullanabilirsiniz.

Buradan et terbiyeleme tarifine ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. en sevdiğim et çeşididir canım.kabartma tozu olmasıda ilginçmiş.yapanın ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sanırım en çok hangi yemeği seviyorsun deseler köfte diyebilirim:)
    Kabartma tozu değişik bir fikir denemeli.
    Mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil