Daha öncede bahsetmiştim. Bizim evde brokoli ve karnabahar tüketimi yüksektir. Bunlarda salata versiyonları
Öncelikle boyca derin olmayan ama ence geniş olan bir tencereye soğuk su atıyorum. İçine karnabaharları atıyorum . Tencerenin üstüne çelik süzgeç koyup üstlerine brokolileri diziyorum. Üstüne de kapakla kapatıyoruz. Böylece brokoliler buharda pişmiş oluyor. Sebzelerin pişip pişmediğini bıçakla kontrol edebilirsiniz. Brokoliler piştiyse karnabaharda pişmiş demektir. Sonra onları küçük küçük elimizle kopartıyoruz.
Bardaktakiler:
Brokoli ve karnabaharları bardaklara koyup , bir şişede çırptığımız zeytinyağı, tuz, limon veya sirke , kırmızı pul biberden oluşan sosu döküyoruz. Valla çok güzel oluyor.
Dondurma kupundakiler:
Brokoli ve karnabaharları dondurma kuplarına doldurup üstüne sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz. Üstlerine kırmızı toz biberli sosta çok güzel olur.
Herkese iyi hafta sonları