Pages

19 Nisan 2012

Zeytinyağlı Pazı Sarması - Akşama Ne Pişirelim - 16


Bizde dün akşam mantar çorbası ve zeytinyağlı pazı sarması vardı. Pazı en sevdiğim sebzelerden biridir. Her yeşe yakışıyor bu sebze. Pazıdan yeterince yararlanmıyoruz diye düşünüyorum  Siz ne dersiniz ?

Leziz bir zeytinyağlı dolma yapmak için şunlara dikkat etmeniz gerekir :


1) İçinde bol nane ve yeni bahar olacak. Yeni bahar ve nane zeytinyağlı dolmanın olmazsa olmazları.

2) Aynı pirinç pilavı yapar gibi, pirinç miktarının 1.5 katı kadar su dolmaya konur. Dolmalar tamamen suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu fazla konan ve sulu kalan dolma güzel olmaz.

3)Ne yazık ki yağı bol olacak . Yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı konacak.


Mantar çorbası

Pazı sarması:

Malzemeler:
  • 1 demet pazı
  • 1 büyük soğan veya 2 orta boy soğan
  • 1 kase pirinç
  • 2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
  • 1/4 demet maydanoz ve 1 domatesin rendesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ve konan pirincin 1.5 katı su ve ayrıca bir bardak su
Yapılışı:
  1. Pirinçleri yıkayıp en az 20 dakika ılık suda bekletin.
  2. İçi için soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun. İçine pirinçleri de atın ve kavurun. 1 bardak suyuda ve kuş üzümlerini de ekleyip pirinçleri suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra nane, doğranmış maydanoz ve yeni bahar ekleyip karıştırın.
  3. Pazıları sıcak suyu batırıp çıkarın. Sıcak suda bekletirseniz erirler. Saracak büyüklüklerden kesip içlerini koyup, bildiğimiz yaprak sarma gibi sarın.
  4. Üzerine zeytinyağını ve suyunu koyup, suyunu çekene kadar pişirin.

14 yorum:

  1. bende çok severim olsa hiç hayır demem :) ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. CANIMIN İÇİ
    ELLERİNE SAĞLIK
    YOĞURDU KOYDUM HADİ BANA MÜSADE ALDIM CANIM
    :)

    YanıtlaSil
  3. Canım pazıyı çok severim ellerine
    sağlık tabağı aldım kaçıyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım pazıyı çok severim ellerine
    sağlık tabağı aldım kaçıyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. canım benim ellerine sağlık...
    çook severim, çok lezzetli oluyor...

    YanıtlaSil
  6. ben de akşam pazı sarması yaptım,sağı olsun komşum 2 gün önce toplamış,pazardan aldıklarımda aşırı çok toprak tadı oluyoru,komşumun kileri hiç öyle bir tat yok,tohum ondan alacağın,sene başında 4500dönüm arazi aldık,daha şimdiden planlar hazır ,bir de ev yapabilsek deymeyin keyfime.

    YanıtlaSil
  7. Offf gelir gelmez en sevdiğim yemeklerden biri...ziyaretine karşılık geldim canım tanıştık artık sık sık görüşürüz dediğin gibi bu ara bol bol yemek lazım bizim burda çok bol Allahtan ama ben içi kıymalı olanı çok severim tavsiye ederim.sevgile Nilay yine gel olurmu...

    YanıtlaSil
  8. bende çok severim olsada yesem moduna geçtim şimdi:) ellerine sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. bende çok severim pazıyı canım.yanında yoğurtda varsa harika olur.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Nefis bir lezzettir pazı sarması. Bayılırım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Bulsam da yapsam ama bizim buralara bu tür otlar o kadar nadir geliyor ki..

    Ellerine sağlık, bayılıyorum zeytinyağlı sarmalara..

    YanıtlaSil
  12. Pazi sarmasi sevilmezmi...agizda dagiliverir..yumusacik.Ellerine saglik.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Herkese yorumları için çok teşekkür ederim
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Sarma olsunda neden olursa olsun misss.Ellerinize sağlık.Bende pazıyı her türlü sararım,bulgurlu, pirinçli, mercimekli ne bulursam.Sevgiler.Ayrıca güzel görüşün için teşekkür edrim.

    YanıtlaSil