Hürriyet gazetesinin kelebek ekinden bir tarif. İçinde bu kadar malzeme olunca tabii ki çok güzel oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
Bu arada tarif 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşasofram' a gidiyor.
Malzemeler:
- İçi için : 1/2 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı ceviz, 1/2 su bardağı kuru üzüm, 1/2 çay bardağı süt, 2 çay kaşığı dolusu tarçın
- Hamuru için : 100 gr tereyağ yada margarin, 1 adet yumurtanın sarısı , 1 çay bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri, 2.5 su bardağı un
- Üstüne yumurtanın beyazı
- Hamuru için tüm malzemeyi karıştırın. Kulak memesinden biraz daha serrt bir hamur olsun. 30 dakika kadarda bekletin.
- İç malzemesi içinde tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan kopardığınız ceviz kadar parçaları elinizle yuvarlak yuvarlak açın. İçine malzemeyi doldurun. Kapatıp yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika yani hafif pembeleşene kadar pişirin.
paylasim icin cok tsk.ler ellerinize saglik yine beklerim.
YanıtlaSilCevizli ve üzümlü kurabiyelere bayılırım. Ellerine sağlık canım enfes bir görüntüsü var.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Çok güzel bir tarif.Sevgiler:)
YanıtlaSiladı degısıkmıs ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilEllerine sağlık misler gibi olmuş,çok severim dolgulu kurabiyeleri ama pek uğraşamam o başka :))
YanıtlaSilSevgiler,
Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilNefiss bir kurabiye olduğuna eminim..
Alıdm bir tane..
Sevgiler.
Kahvemin yanına alıyorum bir tanecik...Hımmm nefis olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilAdını ilk defa duydum ama çok lezzetli görünüyor. Dolgulu kurabiyeler favorimdir. Ellerine sağlık olsun arkadaşım:)) Sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel denenesi bir tarif ellerine sağlık Nilaycım..
YanıtlaSilSevgiler..
ellerine sağlık çok güzel bir tarif. afiyet şifa olsun.
YanıtlaSilkeyveni harika yemek yapan demek senin gibi ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEvet Birsen'cim öyle demekmiş
YanıtlaSilSevgiler
Herkesin yorumlarına sağlık
YanıtlaSilHerkese çok teşekkür ederim
Sevgiler