Pages

5 Nisan 2012

Yeşil biber içinde peynir




Çok kolay bir tarif. Hem çok lezzetli hem de sofrada çok güzel duruyor.

Kapya yeşil biberlerin içine krem peynir dolduruyorsunuz. Sonra halka halka kesiyorsunuz.  İsterseniz lor peyniri ile beyaz peyniri karıştırıpta yapabilirsiniz. Kırmızı biberle de çok güzel olur. İşte bu kadar.

4 Nisan 2012

Misafir Sofrası-3


Arkadaşım Yadigar'ın bizi davet ettiği mangal sofrasını sizlere fikir olsun diye sunmak istiyorum. Eşi ve kendisi her zamanki gibi, bizi çok güzel ağırladılar. Yadigar gıda öğretmeni olduğu için çok güzel şeyler yapar. Ata onlara gitmeye, onlarda bir şeyler yemeye bayılır. Orada yediği güzel ve değişik şeyleri benim de yapmamı ister. Ben de Yadigar'dan tarif alırım. Tabii onun yaptığı kadar lezzetli olamaz :))


Menümüzdekiler şu şekilde :


Yeşil biberde peynir


Narlı ve ıspanaklı yeşil salata

3 Nisan 2012

Kuru Domatesli ve Kırmız Kapya Biberli Bulgur Pilavı



Bu aralar kurutulmuş domatese ve kırmızı papya bibere takmış durumdayım. Mümkün olan her yerde kullanıyorum. Onlarda her şeye yakışıyorlar ama. Çok güzel lezzet veriyorlar.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı kaynamış su (domates suyu olduğu için yoksa 4 bardak su)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 kase kurutulmuş domates
  • 1 büyük soğan
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş domates yada 1 su bardağı domates suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz, kırmızı biber, karabiber ne baharat isterseniz

Yapılışı:
  1. Kuru soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. 2-3 dakika sonra içine yemeklik doğradığımız kırmızı biberleri de katıyoruz. Onları da biraz kavuruyoruz. Sonra bulgurlarımız atıyoruz. Onlarıda biraz çeviriyoruz.
  2. Domates suyunu, kurutulmuş domatesleri ve kaynamış suyu da katıyoruz. Tuzu kontollü atıyoruz çünkü kurutuluş domates hafif tuzlu olur. İstediğimiz baharatı katıyoruz. Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

2 Nisan 2012

Kolay Kırmızı Pancar Turşusu

Herkese iyi haftalar. Güzel bir hafta sonundan sonra yeni bir haftaya başladık.
Tarifimiz son derece kolay ve hem lezzetli hem de sağlıklı. Ben bu ara sofralarıma pek bir yapıyorum.

1 adet orta boy kırmızı pancarı kabukları ile birlikte haşlıyoruz. Bıçakla haşlanıp haşlanmadığını kontrol ediyoruz. Ortası geç pişiyor haberiniz olsun. Kabuklarını soyup dikdörtgen dikdörtgen kesiyoruz. Yarım litreli cam kavananoza dolduruyoruz. Ancak zaten yarısına geliyor. Bir kapta 3 kaşık zeytinyağı, 1 kahve fincanı sirke ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıyoruz. Şişeye dolduruyoruz. Şişeyi çalkalayabilirsiniz. 1 gece yada en az 4-5 saat buzdolabında beklesin. Servise hazır.