Pages

2 Nisan 2012

Kolay Kırmızı Pancar Turşusu

Herkese iyi haftalar. Güzel bir hafta sonundan sonra yeni bir haftaya başladık.
Tarifimiz son derece kolay ve hem lezzetli hem de sağlıklı. Ben bu ara sofralarıma pek bir yapıyorum.

1 adet orta boy kırmızı pancarı kabukları ile birlikte haşlıyoruz. Bıçakla haşlanıp haşlanmadığını kontrol ediyoruz. Ortası geç pişiyor haberiniz olsun. Kabuklarını soyup dikdörtgen dikdörtgen kesiyoruz. Yarım litreli cam kavananoza dolduruyoruz. Ancak zaten yarısına geliyor. Bir kapta 3 kaşık zeytinyağı, 1 kahve fincanı sirke ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıyoruz. Şişeye dolduruyoruz. Şişeyi çalkalayabilirsiniz. 1 gece yada en az 4-5 saat buzdolabında beklesin. Servise hazır.

4 yorum:

  1. renkk muhteşemm :))
    ellerine sağlık canımm...
    aldım bi tanecik..
    mutlu haftalar..
    :)

    YanıtlaSil
  2. shh turşu delısıyım ben akşı acı ne varsa bana getır hıc hayır demem turşu super gorunuyor ellerıne sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.güzel bir gün diliyorum.öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. Çok pratikmiş, hemen yapacağım.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil