Pages

16 Şubat 2012

Kağıtta Somon

Yemeği siz yapmayınca fotoğraflamak çok kolay :))

Malzeme listemiz ve anlatım bir arada


3 kişi olduğumuz için 3 dilim somon alıyoruz. Yağlı kağıdın üstüne oturtuyoruz. Somonların üstlerine zeytinyağı sürüyoruz. Tane karabiberleri içlerine batırıyoruz ( her bir silim için yaklaşık 6 adet) . Tuz serpiyoruz.


Üstlerine halka halka doğradığımız soğan, limon , domates dilimlerini ve biber koyuyoruz.


Sonra somon balıklarımızı yağlı kağıtla paket yapıyoruz. Açılmasın diyede 2 kenarını kürdanla tutturuyoruz. Yanlarını baharatlı patateslerimizi koyup 180 derece fırında 45-50 dk pişiriyoruz.

Baharatlı patates : Genelde kabuklu yapıyorum ama bu taze patatesti kabukları kalkık kalkıktı mecburen soydum. Patetesleri (3-4 adet) elma dilim doğruyorum. Bir kabın içine koyuyorum. Üstüne zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber, biberiye, kekik, nane, fesleğen gibi istediğiniz baharatı koyuyorum. Elimle karıştırıyorum. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye, balıkların yanında pişiriyorum.

14 Şubat 2012

14 Şubat şimdi daha anlamlı- Dünya Kitap Değiş Tokuş Günü



14 Şubat bana her zaman tüketim ekonomisi günlerinden biri olarak gelmiştir. 24 senedir bir sevgilim ( yani kocam) olmasına rağmen şu ana kadar hiç kutlamadım :))

Lokantalar dolar taşar, çiçekçiler hem pahalı hem de yok satar. Her yerde kırmızı kalpli hediyeler falan. Aslında görsel olarak güzel ama kutlama kısmında ben yokum :)

Anne kedi Pınar'dan öğrendim bu günün aynı zamanda Dünya kitap değiş tokuş günü olarak kutlandığını. İşte bugün şimdi anlam kazandı. Kesinlikle !!!

Kutlamak için bugün ne yapabilirsiniz
  • Bir çocuğa kitap verebilirsiniz
  • Arkadaşlarınızla kitap değiş tokuşu yapabilirsiniz.
  • Eğer eğitimciyeseniz okullarda da kitap-değiş etkinliği düzenleyenilirsiniz.
  • Bir okul öncesi veya sonrası eğitim kurumuna, kütüphaneye, çocuk hastenesine kitap bağışında bulunabilirsiniz.
  • Çocuklar için çalışan bir hayır kurumuna kitap bağışı yapabilirsiniz.
Aşağıdaki linke göz atıverin.

http://bookgivingday.blogspot.com/

13 Şubat 2012

Mısır Gevrekli (Aslında Nesfit'li) Muhallebi


Geçen gün Saray lokumu yapayım dedim. Muhallebiyi saray lokumu kıvamından daha açık bir kıvamda yapmışım. Ocaktan da indirmiş oldum. EEE lokum gibide yuvarlayamıyorum. Ellerime yapışıyor. Ne yapmalı derken aklıma bu uydurma tarif geldi. 1 kase nesfiti rondodan geçirdim. 1 lt süt, 1.5 su bardağı un ve 1 su bardağı şekerden pişirmiş olduğum muhallebinin içine kattım. Küçük kaplara böldüm. Üstünü de şekerleme, Saray lokumu için kullanacağım fındık ile süsledim. Valla çok güzel oldu. Baktım birer ikişer yok olmuşlar.