Yemeği siz yapmayınca fotoğraflamak çok kolay :))
Malzeme listemiz ve anlatım bir arada
3 kişi olduğumuz için 3 dilim somon alıyoruz. Yağlı kağıdın üstüne oturtuyoruz. Somonların üstlerine zeytinyağı sürüyoruz. Tane karabiberleri içlerine batırıyoruz ( her bir silim için yaklaşık 6 adet) . Tuz serpiyoruz.
Üstlerine halka halka doğradığımız soğan, limon , domates dilimlerini ve biber koyuyoruz.
Sonra somon balıklarımızı yağlı kağıtla paket yapıyoruz. Açılmasın diyede 2 kenarını kürdanla tutturuyoruz. Yanlarını baharatlı patateslerimizi koyup 180 derece fırında 45-50 dk pişiriyoruz.
Baharatlı patates : Genelde kabuklu yapıyorum ama bu taze patatesti kabukları kalkık kalkıktı mecburen soydum. Patetesleri (3-4 adet) elma dilim doğruyorum. Bir kabın içine koyuyorum. Üstüne zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber, biberiye, kekik, nane, fesleğen gibi istediğiniz baharatı koyuyorum. Elimle karıştırıyorum. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye, balıkların yanında pişiriyorum.