Pages

16 Şubat 2012

Kağıtta Somon

Yemeği siz yapmayınca fotoğraflamak çok kolay :))

Malzeme listemiz ve anlatım bir arada


3 kişi olduğumuz için 3 dilim somon alıyoruz. Yağlı kağıdın üstüne oturtuyoruz. Somonların üstlerine zeytinyağı sürüyoruz. Tane karabiberleri içlerine batırıyoruz ( her bir silim için yaklaşık 6 adet) . Tuz serpiyoruz.


Üstlerine halka halka doğradığımız soğan, limon , domates dilimlerini ve biber koyuyoruz.


Sonra somon balıklarımızı yağlı kağıtla paket yapıyoruz. Açılmasın diyede 2 kenarını kürdanla tutturuyoruz. Yanlarını baharatlı patateslerimizi koyup 180 derece fırında 45-50 dk pişiriyoruz.

Baharatlı patates : Genelde kabuklu yapıyorum ama bu taze patatesti kabukları kalkık kalkıktı mecburen soydum. Patetesleri (3-4 adet) elma dilim doğruyorum. Bir kabın içine koyuyorum. Üstüne zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber, biberiye, kekik, nane, fesleğen gibi istediğiniz baharatı koyuyorum. Elimle karıştırıyorum. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye, balıkların yanında pişiriyorum.

8 yorum:

  1. Bend eaynen yapıyorum somunu müthiş güzel oluyor.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. MMMMMM ÇOK HAFİF
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    :))))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nilay , evde kokusu yüzünden balık sevmem.Ama bende somunu kağıtta, havuç ve kabaklı yapıyorum.Blogumda da en çok tıklayan tariflerden biridir. Sizin tarifide uygulamak isterim, elinize sağlık.Sağlıklı paylaşımlara...

    YanıtlaSil
  4. Somonu çok severim, kağıtta çok güzel olmuş.
    Ellerinize sağlık.
    Bugün TuzEkmek'te de balık var.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. enfes olmuş canım afiyetler olsun.güzel bir hafta sonu diliyorum.öptüm.

    YanıtlaSil
  6. Biz de çok seviyoruz somonu 3 kişi olarak :), afiyet olsun.
    Benim gibi tembel bir blogcu ancak dolaşıyorum işte arkadaşlarımı.

    Sevgiler Nilay'cığım.

    YanıtlaSil
  7. Çok leziz olmuştur ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Süper görünüyor. Bende istiyorum :)
    Kardeşin.

    YanıtlaSil