Pages

13 Şubat 2012

Mısır Gevrekli (Aslında Nesfit'li) Muhallebi


Geçen gün Saray lokumu yapayım dedim. Muhallebiyi saray lokumu kıvamından daha açık bir kıvamda yapmışım. Ocaktan da indirmiş oldum. EEE lokum gibide yuvarlayamıyorum. Ellerime yapışıyor. Ne yapmalı derken aklıma bu uydurma tarif geldi. 1 kase nesfiti rondodan geçirdim. 1 lt süt, 1.5 su bardağı un ve 1 su bardağı şekerden pişirmiş olduğum muhallebinin içine kattım. Küçük kaplara böldüm. Üstünü de şekerleme, Saray lokumu için kullanacağım fındık ile süsledim. Valla çok güzel oldu. Baktım birer ikişer yok olmuşlar.

5 yorum:

  1. Bence uydurma tarifler daha güzel oluyor Nilaycım.
    Ellerine sağlık.
    Sevgile..

    YanıtlaSil
  2. şimdi olsa yerdim canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Değişik ve güzel bir muhallebi olmuş ellerine sağlık. Hayvan şekilli kurabiye kalıplarını sormuşsun bir kaç ay önce kız kardeşim migrostan almış.

    YanıtlaSil
  4. aaaa süpermiş vallahhiiii :)) benim de evde yenmeyen nesfitler vadı onları kullanayım hemen çok teşekkürler tarif için....

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  5. enfes olmuş canım.ellerine sağlık.güzel bir gün diliyorum.sevgilerimle.

    YanıtlaSil