Pages

6 Ocak 2012

Fırında Kremalı Brüksel Lahanası


Bu aralar sebze yemeklerini bu şekilde yapar oldum. Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, yer elması, kereviz sebzelerinin çeşitli versiyonlarını hep bu şekilde yapıyorum. Evde sebze tüketimi arttı :)) Ağzına yer elması koymayan oğlum bile severek yiyiyor.

Belki tereyağla sağlık katmanından, 1-2 katman kaybetsede evdekilere bol bol, hemde ağızlarına sürmeyecekleri sebzeleri yedirme fırsatı buluyorum.

Ben krema yerine tereyağ ve süt kullanıyorum. Ama siz isterseniz bu ikisinin yerine direk krema kullanabilirsiniz.

Malzemeler :
  • 1 paket brüksel lahanası, yada yarım kilo
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 tabak dolusu kaşar rendesi.
  • tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Brüksel lahanalarını diplerini kesip, 2 taç yaprağını kopartın. Sirkeli suda bekletin. Havucunuzu ve patatesinizi küp küp kesin.
  2. Tencerede tereyağı eritin. Üstüne havucu atın. Azıcık rengi dönsün yumuşasın. Sonra brüksel lahanasını ve patatesi atın. Sütü dökün. Tuzunu karabiberini ekleyin. Üstüne kapağını kapatın ve 20 dk. kadar pişsin. Sebzeler pişince indirin. Sütü komple çekmesi gerekmiyor.
  3. Fırın kabına yemeğinizi boşaltın. Üstüne kaşarı döküp üstü kızaran kadar fırınlayın. 

3 Ocak 2012

İncir Uyutması


Herkese tekrar sağlık, mutluluk, başarı ve huzur dolu bir yıl diliyorum.

2012 yılının ilk tarifi. Süper pratik bir tarif. Ayrıca pişmeden yapılması da cabası. Tadı da çok güzel oldu. Tarçın ve incir ikilisi zaten birbirine çok yakışıyor. Herkese tavsiye ediyorum.

Tarifi Muhterem'le Afiyetle' de görmüştüm.Oda Oktay Usta'dan almış.

Malzemeler:
  • 14-15 adet kuru incir
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Üzerine tarçın
Yapılışı:

  1. Kuru incirleri sıcak suda bekleterek yumuşatın. Yaklaşık 10-15 dakika. Sonra incirleri küp küp kesin.
  2. Bir çelik tencereye 1 lt sütü dökün, içine de şekeri atın. Tencerenizi ateşin üzerinde parmağınız sütün sıcaklığına dayanacak hale gelene kadar tutun. Sakın kaynatmayın.
  3. Ateşten indirdiğiniz şekerli sütün içine incirleri katın ve içine el blendırı daldırın. Hemen koyulaşmaya başlıyor. Muhallebi kıvamında oluyor. İncirler iyice parçalanınca bekletmeden kaplara bölüştürün. 2 saat ortam sıcaklığında, 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne tarçın dökerek servis yapın.