Bu aralar sebze yemeklerini bu şekilde yapar oldum. Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, yer elması, kereviz sebzelerinin çeşitli versiyonlarını hep bu şekilde yapıyorum. Evde sebze tüketimi arttı :)) Ağzına yer elması koymayan oğlum bile severek yiyiyor.
Belki tereyağla sağlık katmanından, 1-2 katman kaybetsede evdekilere bol bol, hemde ağızlarına sürmeyecekleri sebzeleri yedirme fırsatı buluyorum.
Ben krema yerine tereyağ ve süt kullanıyorum. Ama siz isterseniz bu ikisinin yerine direk krema kullanabilirsiniz.
Malzemeler :
- 1 paket brüksel lahanası, yada yarım kilo
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 tabak dolusu kaşar rendesi.
- tuz, karabiber
- Brüksel lahanalarını diplerini kesip, 2 taç yaprağını kopartın. Sirkeli suda bekletin. Havucunuzu ve patatesinizi küp küp kesin.
- Tencerede tereyağı eritin. Üstüne havucu atın. Azıcık rengi dönsün yumuşasın. Sonra brüksel lahanasını ve patatesi atın. Sütü dökün. Tuzunu karabiberini ekleyin. Üstüne kapağını kapatın ve 20 dk. kadar pişsin. Sebzeler pişince indirin. Sütü komple çekmesi gerekmiyor.
- Fırın kabına yemeğinizi boşaltın. Üstüne kaşarı döküp üstü kızaran kadar fırınlayın.
gerçekten harika görünüyor canım.lezzeti resime geçmiş sankı.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilhmmmmmh..
YanıtlaSilbana sebze olsun..
renkler harika
hemde fırın ! nefis nilayım
nefis.
direk sulu pişirmektense bu şekilde gerçekden çocuklarında yiyebileceği mis bir lezzet olmuş ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilellerıne sağlık canım bruksel lahanasını cok severım bu yemegı de sevecegıme emınım
YanıtlaSilAhh canım yaa bende bir yedirebilsen bu brüksel lahanasını benimkilere..
YanıtlaSilBöylede deneyeyim bakalım yedirebilecekmiyim..:))
Ellerine sağlık canım.
Bu güzel yemeği eşime yedirebilirmiyim acaba Nilayım..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Enfes görünüyor Nilay'cığım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilGeçen senlerde ben de yer elmasına takmıştım, çiğ salatasını da sevdik biz kereviz gibi.
Sevgilerimle.
Ben bu tarife bayıldım, özellikle ben bunu light sütle yapayım. Gerçekten de tüm sebzelere yakışır, elinize sağlık.
YanıtlaSilNilaycım süper olmuş, sebze yedirmenin en lezzetli yolu, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Nilaycım süper olmuş, sebze yedirmenin en lezzetli yolu, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...