Pages

6 Ocak 2012

Fırında Kremalı Brüksel Lahanası


Bu aralar sebze yemeklerini bu şekilde yapar oldum. Brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, yer elması, kereviz sebzelerinin çeşitli versiyonlarını hep bu şekilde yapıyorum. Evde sebze tüketimi arttı :)) Ağzına yer elması koymayan oğlum bile severek yiyiyor.

Belki tereyağla sağlık katmanından, 1-2 katman kaybetsede evdekilere bol bol, hemde ağızlarına sürmeyecekleri sebzeleri yedirme fırsatı buluyorum.

Ben krema yerine tereyağ ve süt kullanıyorum. Ama siz isterseniz bu ikisinin yerine direk krema kullanabilirsiniz.

Malzemeler :
  • 1 paket brüksel lahanası, yada yarım kilo
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy havuç
  • 1 tabak dolusu kaşar rendesi.
  • tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Brüksel lahanalarını diplerini kesip, 2 taç yaprağını kopartın. Sirkeli suda bekletin. Havucunuzu ve patatesinizi küp küp kesin.
  2. Tencerede tereyağı eritin. Üstüne havucu atın. Azıcık rengi dönsün yumuşasın. Sonra brüksel lahanasını ve patatesi atın. Sütü dökün. Tuzunu karabiberini ekleyin. Üstüne kapağını kapatın ve 20 dk. kadar pişsin. Sebzeler pişince indirin. Sütü komple çekmesi gerekmiyor.
  3. Fırın kabına yemeğinizi boşaltın. Üstüne kaşarı döküp üstü kızaran kadar fırınlayın. 

11 yorum:

  1. gerçekten harika görünüyor canım.lezzeti resime geçmiş sankı.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir tarif ellerine sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. hmmmmmh..
    bana sebze olsun..
    renkler harika
    hemde fırın ! nefis nilayım
    nefis.

    YanıtlaSil
  4. direk sulu pişirmektense bu şekilde gerçekden çocuklarında yiyebileceği mis bir lezzet olmuş ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. ellerıne sağlık canım bruksel lahanasını cok severım bu yemegı de sevecegıme emınım

    YanıtlaSil
  6. Ahh canım yaa bende bir yedirebilsen bu brüksel lahanasını benimkilere..
    Böylede deneyeyim bakalım yedirebilecekmiyim..:))
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel yemeği eşime yedirebilirmiyim acaba Nilayım..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Enfes görünüyor Nilay'cığım, ellerine sağlık.
    Geçen senlerde ben de yer elmasına takmıştım, çiğ salatasını da sevdik biz kereviz gibi.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Ben bu tarife bayıldım, özellikle ben bunu light sütle yapayım. Gerçekten de tüm sebzelere yakışır, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Nilaycım süper olmuş, sebze yedirmenin en lezzetli yolu, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Nilaycım süper olmuş, sebze yedirmenin en lezzetli yolu, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil