Pages

24 Aralık 2012

Şekilsiz - kopuk - kopar at kurabiye


Aman ne kadar kolaymış. Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra koparıp koparıp tepsiye diziyorsun. Elinde yuvarlamadan. Tepsiye dizmem valla 2 dakikayı geçmemiştir. Ne varsa eskilerde var canım. Her işin kolayını, yolunu yordamını biliyorlar.

Malzeme:
  • 1 su bardağı toz şeker ( rondodan geçirip inceltiyorum.)
  • 125 gr. paket oda ısısında margarin ( yarım paket yani)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • Alabildiği kadar un (4 bardak kesin vardır)
  • 1 su bardağı bardağı kuru üzüm
Yapılışı:

1.Un hariç tüm malzemeyi bir kaba koyun. Elenmiş unu içine yavaş yavaş katın. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz. Elinize yapışmadığı anda olmuş demektir.

2.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp koparıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorsunuz.  Üstlerine yumurta akıymıiş, sarısıymış sürmüyorsunuz. 170 derecede hafif üstleri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.

21 yorum:

  1. bir adıda perişan kurabiye :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik. Hem lezzetli hem pratik.

    YanıtlaSil
  3. Günaydın kurabiyeler nefis görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. bu kurabiye tarifini ilk yapan sanırım canı cok sıkkındı ve sinirden koparıp attı işte bu tarif çıktı ama çok güzeller ya böylede eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. bu kurabiyeyi yedim ama hiç denemedim ellerinize sağlık. Ziyaretinizede sevindim.

    YanıtlaSil
  6. Canım hemen iadeyi ziyaretine geldim:) hem basit, hem lezzetli bence de eskiler herşeyi kendileri yaptığı için vakitsizlikten herşeyi pratikleştiriyorlarmış , şimdi alet işliyor bizler övünüyoruz işte:))Ellerine sağlık canım!

    YanıtlaSil
  7. Ben de hatırlıyorum ablamla yapardık "kopar at" diye. Çok güzel, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ohhh ne güzel yormadan yorulmadan pratikçe kopar kopar at tepsiye çabucak oluverir .Zaten üzümlü kurabiyleri hep sevmişimdir.ellerine sağlık arkadaşımmm.

    YanıtlaSil
  9. Biz üzerine ceviz de ekleriz anneminde var böyle bir tarifi şekilsiz kurabiye ilginç olanı bunlara şekil vermeye kalkışınca lezzeti de bozuluyor:)

    YanıtlaSil
  10. Bir dönem bu kurabiyeyi çocuklar seviyor diye o kadar çok yapardım ki.Nefis oluyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. ha haaa ne güzel isim öyle.
    üzümlü hımmm.
    not aldım.
    :)

    YanıtlaSil
  12. Nilaycım; bizde de çok sevilir, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar iadeyi ziyarete geldim.Hem üzümlü hem de pratik kurabiye eh tarif direkt tarif defterine eklenecek başka yolu yok:)) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  15. yeni yılın önce sağlık, sonra mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini diliyorum:) Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  16. Canım kurabiyelerde pişti olmuşuz:))ellerine sağlık.
    Sağlıklı,mutlu yıllar dilerim.
    İşlerinizde kolaylıklar,anneciğin güle güle otursun yeni evinde:))
    öperim seni...

    YanıtlaSil
  17. Küçükken yediğim bir kurabiyeyi hatırlattı bana; Dağ Kurabiyesi. Fatma Teyzemiz yapardı her misafirlikte ve ben bayıla bayıla yerdim, farkı bütün bütün fındıklarla yapılıyordu. Sanırım zamanında bir tarif almıştım, hemen bakıp yapmalıyım...Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Fındıklı kurabiyeyi mutlaka deneyeceğim bende :))

    YanıtlaSil
  19. Zeynep gerçekten lezzeti değişiyor mu acaba :)))

    YanıtlaSil
  20. Yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Klavyenize yüreğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  21. Hiç kurabiye sevmeyen eşim ve oğlumun yapta yiyelim diye sipariş verdikleri tek kurabiye ben içine ceviz üzüm damla çikolata ve hindistan cevizide karıştırırım herzaman

    YanıtlaSil