Aman ne kadar kolaymış. Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra koparıp koparıp tepsiye diziyorsun. Elinde yuvarlamadan. Tepsiye dizmem valla 2 dakikayı geçmemiştir. Ne varsa eskilerde var canım. Her işin kolayını, yolunu yordamını biliyorlar.
Malzeme:
- 1 su bardağı toz şeker ( rondodan geçirip inceltiyorum.)
- 125 gr. paket oda ısısında margarin ( yarım paket yani)
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- Alabildiği kadar un (4 bardak kesin vardır)
- 1 su bardağı bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
1.Un hariç tüm malzemeyi bir kaba koyun. Elenmiş unu içine yavaş yavaş katın. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz. Elinize yapışmadığı anda olmuş demektir.
2.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp koparıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorsunuz. Üstlerine yumurta akıymıiş, sarısıymış sürmüyorsunuz. 170 derecede hafif üstleri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.
bir adıda perişan kurabiye :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize saglik. Hem lezzetli hem pratik.
YanıtlaSilGünaydın kurabiyeler nefis görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilbu kurabiye tarifini ilk yapan sanırım canı cok sıkkındı ve sinirden koparıp attı işte bu tarif çıktı ama çok güzeller ya böylede eline sağlık canım
YanıtlaSilbu kurabiyeyi yedim ama hiç denemedim ellerinize sağlık. Ziyaretinizede sevindim.
YanıtlaSilCanım hemen iadeyi ziyaretine geldim:) hem basit, hem lezzetli bence de eskiler herşeyi kendileri yaptığı için vakitsizlikten herşeyi pratikleştiriyorlarmış , şimdi alet işliyor bizler övünüyoruz işte:))Ellerine sağlık canım!
YanıtlaSilBen de hatırlıyorum ablamla yapardık "kopar at" diye. Çok güzel, ellerine sağlık.
YanıtlaSilOhhh ne güzel yormadan yorulmadan pratikçe kopar kopar at tepsiye çabucak oluverir .Zaten üzümlü kurabiyleri hep sevmişimdir.ellerine sağlık arkadaşımmm.
YanıtlaSilBiz üzerine ceviz de ekleriz anneminde var böyle bir tarifi şekilsiz kurabiye ilginç olanı bunlara şekil vermeye kalkışınca lezzeti de bozuluyor:)
YanıtlaSilBir dönem bu kurabiyeyi çocuklar seviyor diye o kadar çok yapardım ki.Nefis oluyor ellerine sağlık..
YanıtlaSilha haaa ne güzel isim öyle.
YanıtlaSilüzümlü hımmm.
not aldım.
:)
Nilaycım; bizde de çok sevilir, ellerine sağlık..
YanıtlaSilMerhabalar iadeyi ziyarete geldim.Hem üzümlü hem de pratik kurabiye eh tarif direkt tarif defterine eklenecek başka yolu yok:)) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilyeni yılın önce sağlık, sonra mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesini diliyorum:) Mutlu yıllar:)
YanıtlaSilCanım kurabiyelerde pişti olmuşuz:))ellerine sağlık.
YanıtlaSilSağlıklı,mutlu yıllar dilerim.
İşlerinizde kolaylıklar,anneciğin güle güle otursun yeni evinde:))
öperim seni...
Küçükken yediğim bir kurabiyeyi hatırlattı bana; Dağ Kurabiyesi. Fatma Teyzemiz yapardı her misafirlikte ve ben bayıla bayıla yerdim, farkı bütün bütün fındıklarla yapılıyordu. Sanırım zamanında bir tarif almıştım, hemen bakıp yapmalıyım...Ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilFındıklı kurabiyeyi mutlaka deneyeceğim bende :))
YanıtlaSilZeynep gerçekten lezzeti değişiyor mu acaba :)))
YanıtlaSilYorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Klavyenize yüreğinize sağlık :)
YanıtlaSilHiç kurabiye sevmeyen eşim ve oğlumun yapta yiyelim diye sipariş verdikleri tek kurabiye ben içine ceviz üzüm damla çikolata ve hindistan cevizide karıştırırım herzaman
YanıtlaSil