Pırasa yemeği yemeyenler için alternatif. Gerçi ben zeytinyağlı yemeğine bayılırım. Gerçekten çok güzel oldu. Kalori hesabı yapmadan denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- Pırasaların beyaz kısımları
- yumurta, un, tuz kızartmak için sıvıyağ
- üstüne sarımsaklı yoğurt
- Pırasaları parmak boyunda kesin. Yaklaşık 10-15 dakika yumuşayana kadar ( iyice de yumuşayıp dağılmasın) haşlayın. Sonra süzgeçe alın suyunu süzdürün.
- Haşlanan pırsaları önce yumurtaya sonra una bulayarak kızgın yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Eline sağlık .Tam bir pırasa severim ama kızartmasını denemedim.
sevgiler
Hiç duymamıştım pırasa kızartmasını, çok ilginç geldi.. Ellerine sağlık..
hiç deemedim ama harika görünüyor canım.çok eğendim.ellerine sağlık.sevgiler.
pırasayı hep daha değişik nasıl yaparım diye düşünür dururdum tamda istediğim gibi bir tarif çok teşekkürler
ellerinize sağlık
sevgiler..
GERÇEKDEN ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ. BENDE DENEYECEĞİM:) SEVGİLER.
ben birtürlü bayılarak yiyemem pırasa yemeğini, bunu hiç duymadım ve yemedim sanki sevebileceğim birşey gibi geldi bana:))) bunu da deniycem. Sizin blogunuzdan aldığım patlıcan balığı tarifini yoğun istek üzerine sık sık yapar oldum evde:)))
teşekkürler
Kızartılan herşey malesef çok lezzetli ve vazgeçemiyorum ben kızartmanın her türlüsünden..:)
Ellerine sağlık canım..
hiç yapmadım ve yemedim , eminim güzeldir ellerine sağlık arkadaşım...
bende ilk kez duyuyorum,eline sağlık.
Bugün bende zeytinyaglisini yaptim üzerinede bol limonla nefis oldu
Kizarmasida cok lezzetli olmustur elinize saglik
ilk kez duydum pırasa kızartması
eline sağlık canım
Herkese yroumları için çok çok teşekkür ederim.
Melis benim tariflerimi deniyorsun ve beğeniyorsunu ya bundan mest oluyorum
Tarifi deneyin arkadaşlar memnun kalacaksınız
ben de hic denemedim.ama degisiklik olur .enkisa sure de deneyecegim.
Pırasayı hiç böyle denemedim,değişik bir tarif.
eline sağlık
Pırasayı kıymalı da çok severim, zeytinyağlı da. Kızartmasını hiç denememiştim, denenecekler listesinde :) Ellerine sağlık...
Değişik tarifler görüyorum hep sizde bizim evde pek yenmez pırasa yılda 1 yada 2 kere belki daha fazla tüketilebilmek için iyi bir fikir olabilir..
merhaba takibe aldım seni..bana da gel...bu arada bir karadenizli olarak bayılırım pırasa kızartmasına
evet ya kalori hesabı yapmaktan bazı lezzetleri kaçırıyoruz...ellerinize sağlık