• Patlıcan Balığı - Lalengi



    Tarif Muhterem'le Afiyetle'nin tarifi. Görünce mutlaka yapmalıyım dediğim bir tarifti. Zaten bayıla bayıla da yedik. Kim patlıcan kızartmasını sevmez ki :)

    Panesi krep hamuru gibi

    Malzemeler :
    • 4 adet patlıcan
    • Pane için; 1 su bardağı süt , 1 su bardağı un,1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karbonat, tuz,
    Yapılışı:
    1. Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Suyun içinden sıkarak çıkarın.
    2. İnce dilimler halinde kesin. Kalın keserseniz pişmeme ihtimali var.
    3. Tüm pane malzemelerini karıştırarak pane sosu hazırlayın.
    4. Sosun kıvamı boza kıvamında olacak, gerekirse biraz daha süt veya biraz daha un ekleyebilirsiniz.
    5. Patlıcanları bu karışıma bulayarak, kızartın. Havlu kağıdın üstüne çıkartın. Ben üstüne sarımsaklı yoğurt yaptım. Muhterem domatesli sos yapmış. Afiyet olsun

10 yorum:

  1. Sevgili Nilay,
    Tarifi beğenip yapmana çok sevindim.
    Nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Bizde bayıla bayıla yiyoruz : )

  2. Cok hos bir blogunuz var.Güzel yorumunuz icin tesekkürler..
    Cali

  3. Ferkay dedi ki...

    Off Nilaycım kalplerimiz birmiş bende bu gün aldım patlıcanı yapmak için, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım..

  4. HaticeMutfakta dedi ki...

    Ellerine saglik bence de yoğurt çok yakışiyor..

  5. Melislicious dedi ki...

    harika görünüyor! patlıcanlı herşeye bayılıyorum ve değişik şeyler denemek istiyodum tam bana göre oldu bu tarif çok teşekkürler deniycem hemen:)))

  6. sarımutfak-hande dedi ki...

    bayıldım bu balığa :))
    ellerine sağlık canım

  7. Unknown dedi ki...

    çok güzel ellerine sağlık canım
    sevgiler

  8. MAVİANNE dedi ki...

    ellerine sağlık hemen deneyeceğim

  9. birincisin dedi ki...

    Nefiss:)Ellerine sağlık:)Bende sarımsaklı yoğurtlu severim.Sevgiler:)

  10. zemberekkuşu dedi ki...

    Ne güzel bir tarif, patlıcanlar bitmeden kesin deneyeceğim, ellerinize sağlık:)Sevgiler