Malzemeler:
- yarım kilo kıyma
- 10 adet falan sivri biber
- 1 büyük soğan yada 2 adet orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 1 kilo patlıcan ben tophane kullanmayı tercih ediyorum.
- tuz, kırmızı pul biber, karabeiber, biberiye vs..
- Fırına verirken 2 yemek kaşığından salçalı su
- Patlıcanları kızartmak için yağ
Yapılışı:
1. Patlıcanları halka halka doğrayıp tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletin. Acı suyunu salsın. Daha sonra kurulayıp hepsini kızartın. Kare borcama havlu kağıt serip fazla yağını aldırın. Her kata yeni bir havlu kağıt serin . Hepsi tek bir havlu kağıda yığılmasın.
2. Kıymayı az bir sıvıyağ ile kavurun. rengi değiştikten sonrada bir beş dakika daha kavrulsun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi katın. Onlarda pişince küp küp doğradığınız domatesi de pişirin. Baharatlarını ve tuzunu koyun. İsterseniz maydanoz da koyabilirsiniz. Hatta bir kısmını ayırıp ertesi gün sabah kahvaltıda üstüne yumurta kırabilirsiniz.
4.Kızarttığınız patlıcanlardan havlu kağıtları ayırın. Kaıymalı harcını üstüne dökün. Salçayı da bir kasede sulandırıp üstüne dökün. Fırına verin. 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişsin. Afiyet olsun.
Çok severim o başka da , asıl imrendiğim kıymalı yumurta oldu. Nereden aklıma getirdiniz ? :)) Ellerinize sağlık.
kızartma ama musakkada bir başka güzel oluyor Nilaycım, ellerine sağlık.
Sevgiler..
Of ki ne off bayılırım musakkaya..Ellerinize sağlık!
Canımmm bayılırım musakkaya elleri
ne sağlık öpüyorum...
Offf bayılırım musakkaya,olsa da yesek süper olurdu ellerinize sağlık
Afiyetle
Nilaycım; patlıcan musakka pişmeyen ev var mıdır zaten bizim topraklarda:) Ellerine sağlık olsun..
Yaz patlıcanı bitmeden bir kez daha yapmalı. Bu yemeği sevmeyen var mıdır acaba? Ellerine sağlık Nilay'cım..
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
Bayılırım Duruuuu :) Nefis.
İyi bayramlar.
Patlıcan musakkaya bayılrırım nefisss.