• Bulgurlu Kıymalı Ispanak Yemeği

    Ispanak yemeği bizim evde sorundur. Ben zeytinyağlı içinde salça yada domates olmayan bol pirinçli ve suyunu tamamen çekmiş ıspanak severim. Ama bizim evin beyleri ıspanak yemeğini salçalı, sulu ve kıymalı severler. Sonuç, tabii  ki kıymalı ve salçalı sulu ıspanak yapımı ağır basıyor. Ama ben, yemekte benim de seveceğim şekilde bir geliştirme yaptım. İçinden kıymayı çıkardım ve pirinç yerine bulgur kattım. Gerçi bu tarif kıymalı bulgurlu versiyon.

    Bu aralar bulgura taktım. Pirinç katılan yemeklerin hemen hepsine bulgur koyup koyup yapıyorum ve inanın çok daha lezzetli oluyor. Kesinlikle ama kesinlikle tavsiye derim.

    Bu arada Yetur ( Yeşim)'un nerede olduğunu bilen arkadaşlar var mı?
    Malzemeler:
    • 250-300 gr kıyma
    • 1 kilo ıspanağın sap kısımları ve ince yaprakları
    • 1 yemek kaşığı domates , 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 kahve fincanı bulgur
    • 1 büyük soğan
    • tuz, kırmızı pul biber, karabiber
    Yapılışı:
    1. Kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorum. Sonra içine yemeklik doğranmış soğanı katıyorum. Daha sonra salçasını da içine koyup 1-2 çeviriyorum.
    2. Yıkayıp sirkeli suda beklettiğim ıspanakları doğrayıp yemeğin içine katıyorum. Ispanaklarda sönüşmeye başlayınca suyunu katıyorum. Yaklaşık 1 lt su koyuyorum. Sonra içine bulgurlarını ve tuzunu baharatını da katıp önce harlı ateşte , kaynayınca kısık ateşte bulgurlar şişinceye kadar pişiriyorum. Ispanak kolay pişen bir yemek zaten :)

12 yorum:

  1. sevimin sayfasi dedi ki...

    annem cok yapardi...
    ellerine saglik canim

  2. mutfagabuyrun dedi ki...

    bende pirinç katıyordum canım.bulgurlu deneyecem birdahakine.ellerine sağlık.sevgiler.

  3. Unknown dedi ki...

    birde yeşil mercimek dene harika oluyor sevgiler

  4. Beyaz Hanımeli dedi ki...

    Anneannem yapardı bize bunu. Bazen ıspanakla bazen de kara lahana ile. Nefis olur. İyi ki hatırlattın, yapalım hemen biz de :) Ellerine sağlık, sevgiler.

  5. pembe kekik dedi ki...

    Ellerinize sağlık.Farklı bir ıspanak yemeği olmuş.Son yıllarda ben de bulgura iyice ağırlık verdim.Sevgiler.

  6. VuslaT dedi ki...

    Merhaba sevgili çocuk, ilk izleyicin olmaktan çok mutlu oldum. Biliyormusun benim küçük kızımda mühendis. Severim mühendisleri. Yaptığın yemekleri paylaşmana gelince iyi edersin.Üreten birşeyler yazan çizen paylaşan gençleri çok seviyorum. Seni kocaman öpüyorum ve başarılar diliyorum. Sık sık görüşürüz umarım. Geçtiğimiz aylarda yazdığım biryazım yaşadığın şehrin bir beldesi. Oku bakalım beğenecekmisin. BEN OLMALIYDI 4 - GÖLYAZIDA'Kİ AĞLAYAYAN ÇINARIı anlatıyor. Tekrar sevgiler. hep gülen güzel mutlu günler seninle olsun..

  7. umutluhayat dedi ki...

    merhaba güzel yorumunz için teşekkür ederim.izlemeye aldım sizi.sevgiler...

  8. Gurme Şirine dedi ki...

    değişik bir tarif olmuş...
    canım ellerine sağlık...
    kocaman sevgiler...

  9. birincisin dedi ki...

    Ellerinize sağlık,bulgurla lezzeti daha artmıştır..Bende çoğunlukla bulgur kullanmaya çalışıyorum..Sevgiler:))

  10. ihlamurcum dedi ki...

    Çok farklı olmuş, denmek istiyorum.Sevgilerle

  11. Nilgün dedi ki...

    Ben de ıspanağı senin gibi sevenlerdenim.Değişik olmuş ellerine sağlık..

  12. Adsız dedi ki...

    Paylaşımlarınız gerçekten bizi çok keyiflendiriyor ve Buzboru olarak başarılarınızın devamını diler.