Pages

20 Şubat 2012

Portakallı Brüksel Lahanası


Brüksel lahanasını ilk yaptığımda hiç güzel olmamıştı. Bunun 3 nedeni vardı:

1) Diplerini kesmemiştim.
2) Üstünden 2 taç yaprak almamıştım.
3) Çok pişirmiştim.Erimişti.

Artık yaptıklarım güzel oluyor. Bu aralar haftada bir kere mutlaka yapıyorum. Evdekiler özellikle eşim çok severek yiyor.

Malzemeler:
  • Yarım kilo brüksel lahanası
  • 2 adet portakal
  • 1 büyük boy soğan ve 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
  1. Dip kısımlarını bıçakla kestiğiniz ve 2 taç yaprağını ayırdığınız lahanaları sirkeli suda 10 dakika kadar bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı da 2-3'e ayırın ve zeytinyağında kavurun.
  3. İçine brüksel lahanalarını atın ve üstüne de portakal suyunu dökün. Önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte 15 dakika yaklaşık 20 dakika pişirin.

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık Nilaycım beğenilmeyecek gibi değil..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. brukselin yanibasindayiz ama sevdiremedim bizimkilere bu sebzeyi.bazen sebze yemeklerinin icine oyle tek tuk atiyorum ama onu da seciyorlar ben yiyorum.diyet icin guzel bir ogle yemegi tarifi:)))
    ellerine saglik sevgilerle.

    YanıtlaSil
  3. püf noktalarını yazman çok iyi olmuş canım.bizde dikkat ederiz pişirirken.ellerine sağlık .sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bu tarifinizi deneyeceğim çünkü ev halkı hala sevmeye çalışıyor:)
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Canım portakal ayrı bir lezzet veri
    yor ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Şimdiden canım çok çekti,bebeğim var 2yaşında,inşallah oda annesi gibi sever.çok güzel olacağa benziyor,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten çok güzel oluyor . Mutlaka denemelisiniz .
    Sevgiler

    YanıtlaSil