Pages

22 Şubat 2012

Labnesiz Eski Usul Vişneli Cheesecake - Porselen çay demliği etkinliği


Arkadaşım Pevin'den bir tarif daha. Yaklaşık 15 yıldır aynı yöntemle yapıyor Cheesecake'i ve de çok güzel oluyor. Oğlum geçen gün Pevin teyzesinin cheesecake'inden isteyince, tarifi yaparak sizlerle paylaşmak istedim.

Bu tarif aynı zamanda porselen çay saati etkinliğini düzenleyen arkadaşım Güloanne'ye gidiyor.

Yalnız pişirken dikkat edin. Başında olun. Tarif 20 dakika pişirin diyordu. Ben fırını 20 dk. ayarlayıp üst kata çıkmıştım. Döndüğümde kenarları hafif sararmıştı ve lorlu malzeme katıya yakın olmuştu. Bence fırında en fazla 15 dakika tutmak, başında durmak daha doğru bir yöntem.

Alttaki tarif kare büyük borcama tam geliyor. 1 gece önce yapıp, buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli oluyor. Üstündeki vişneli jöle yerine frambuaz reçeli döküpte sunabilirsiniz. Öylede çok güzel oluyor.

Malzemeler :

Altı için :
  • 2 paket eti burçak
  • 125 gr margarin (yarım paket yani. Ben tereyağ kullandım.)
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Üstündeki lorlu kısmı için :
  • 500 gr kaşar loru
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • ½ çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Üstündeki vişne jölesi için :
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı: 

  1. Alt kısmını yapmak için yağı eritin ama kaynatmayın, büskivileri rondodan geçirin. Bir kapta yağı, büskivileri, nişastayı karıştırıp kare borcama bastıra bastıra döşeyin.
  2. Üstündeki lorlu kısım için tüm malzemeyi mikser ile karıştırarak borcamdaki hamurun üzerine dökün. 170-180 C' de 15 dakika pişirin. Kernarda bekletin soğusun.
  3. Jölesi için nişasta ile vişne suyunu karıştırın. Nişastayı önce vişne suyu ile çırparak homojen bir şekilde dağılmasını sağlamayı unutmayın. Ocakta sürekli karıştırarak rengi şeffaflaşana kadar pişirin. Fırında pişen karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutun.

17 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.afiyet bal olsun.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. merhaba çok lezzetli görünüyor cheesecake yalnız kaşar loru dediğiniz peyniri nerden bulabiliriz bildiğimiz tuzsuz lor peynirimi

    YanıtlaSil
  3. Doğrudur bildiğimiz lor. Hani tuzsuz olan

    YanıtlaSil
  4. cevabınız için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel Nilaycım lorlu olması güzel. Ben deneyeyim tarifi çünkü çok seviyorum.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. evet ben de lorla duymustum ama suyu falan iyi sikilacak,biraz ugrastirici sonuc mukemmel yalniz.ellerine saglik,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor ellerine sağlık. vişneli herşeye varım:)

    YanıtlaSil
  9. cheesecake'i labneli ve pınar krem beyazla denedim.lorla denemeyi de hep düşünüyordum.mutlaka bu tarifi deniycem canım.ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  10. Canım tarifini yayınladım.Ellerine sağlık.Katılımınn ve desteklerin için çok tşk ederim sevgiler

    YanıtlaSil
  11. cheesecake'e bayılıorum! emeğinize sağlık.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. bende hep lor tercih ediyorum.çok güzel olmuş canım benim.ellerine sağlık.öpüyorum...

    YanıtlaSil
  13. Aaaaaaaaaa bak ben bu tarifi hiç duymamıştım bu da güzelmiş :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  14. Labnesiz deyince çok ilgimi çekti, sırf lorla hemen bunu denemek isterim.Görüntü süper, tadıda içinde saklı eminim.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Labnesiz hiç duymamıştım nefis görünüyor ellerine sağlık canım;)

    YanıtlaSil
  16. çok guzel olmus canım harıka

    YanıtlaSil
  17. Selam
    Sanırım ne varsa eski tariflerde var sararıp giden tarif defteri sayfalarını tekrar karıştırıp onlardan faydalanmalı değilmi?
    nefis görünüyor ayrıca farklı bir tarif denemem lazım aldım bile
    sevgiler

    YanıtlaSil