Arkadaşım Pevin'den bir tarif daha. Yaklaşık 15 yıldır aynı yöntemle yapıyor Cheesecake'i ve de çok güzel oluyor. Oğlum geçen gün Pevin teyzesinin cheesecake'inden isteyince, tarifi yaparak sizlerle paylaşmak istedim.
Bu tarif aynı zamanda porselen çay saati etkinliğini düzenleyen arkadaşım Güloanne'ye gidiyor.
Yalnız pişirken dikkat edin. Başında olun. Tarif 20 dakika pişirin diyordu. Ben fırını 20 dk. ayarlayıp üst kata çıkmıştım. Döndüğümde kenarları hafif sararmıştı ve lorlu malzeme katıya yakın olmuştu. Bence fırında en fazla 15 dakika tutmak, başında durmak daha doğru bir yöntem.
Alttaki tarif kare büyük borcama tam geliyor. 1 gece önce yapıp, buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli oluyor. Üstündeki vişneli jöle yerine frambuaz reçeli döküpte sunabilirsiniz. Öylede çok güzel oluyor.
Malzemeler :
Altı için :
- 2 paket eti burçak
- 125 gr margarin (yarım paket yani. Ben tereyağ kullandım.)
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Üstündeki lorlu kısmı için :
- 500 gr kaşar loru
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- ½ çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
Üstündeki vişne jölesi için :
- 2 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
- Alt kısmını yapmak için yağı eritin ama kaynatmayın, büskivileri rondodan geçirin. Bir kapta yağı, büskivileri, nişastayı karıştırıp kare borcama bastıra bastıra döşeyin.
- Üstündeki lorlu kısım için tüm malzemeyi mikser ile karıştırarak borcamdaki hamurun üzerine dökün. 170-180 C' de 15 dakika pişirin. Kernarda bekletin soğusun.
- Jölesi için nişasta ile vişne suyunu karıştırın. Nişastayı önce vişne suyu ile çırparak homojen bir şekilde dağılmasını sağlamayı unutmayın. Ocakta sürekli karıştırarak rengi şeffaflaşana kadar pişirin. Fırında pişen karışımın üzerine dökün. Buzdolabında soğutun.
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.afiyet bal olsun.öpüyorum.
YanıtlaSilmerhaba çok lezzetli görünüyor cheesecake yalnız kaşar loru dediğiniz peyniri nerden bulabiliriz bildiğimiz tuzsuz lor peynirimi
YanıtlaSilDoğrudur bildiğimiz lor. Hani tuzsuz olan
YanıtlaSilcevabınız için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel Nilaycım lorlu olması güzel. Ben deneyeyim tarifi çünkü çok seviyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler..
evet ben de lorla duymustum ama suyu falan iyi sikilacak,biraz ugrastirici sonuc mukemmel yalniz.ellerine saglik,sevgilerle.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık. vişneli herşeye varım:)
YanıtlaSilcheesecake'i labneli ve pınar krem beyazla denedim.lorla denemeyi de hep düşünüyordum.mutlaka bu tarifi deniycem canım.ellerin dert görmesin...
YanıtlaSilCanım tarifini yayınladım.Ellerine sağlık.Katılımınn ve desteklerin için çok tşk ederim sevgiler
YanıtlaSilcheesecake'e bayılıorum! emeğinize sağlık.. sevgiler..
YanıtlaSilbende hep lor tercih ediyorum.çok güzel olmuş canım benim.ellerine sağlık.öpüyorum...
YanıtlaSilAaaaaaaaaa bak ben bu tarifi hiç duymamıştım bu da güzelmiş :)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Labnesiz deyince çok ilgimi çekti, sırf lorla hemen bunu denemek isterim.Görüntü süper, tadıda içinde saklı eminim.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilLabnesiz hiç duymamıştım nefis görünüyor ellerine sağlık canım;)
YanıtlaSilçok guzel olmus canım harıka
YanıtlaSilSelam
YanıtlaSilSanırım ne varsa eski tariflerde var sararıp giden tarif defteri sayfalarını tekrar karıştırıp onlardan faydalanmalı değilmi?
nefis görünüyor ayrıca farklı bir tarif denemem lazım aldım bile
sevgiler