Pages

13 Ocak 2012

Haşhaşlı, keçiboyunuzlu pekmezli cup cake, muffin


Güzel bir deneme oldu. Keçiboynuzu pekmezini bizimkilere nasıl yedirdem derken ortaya çıkan bir fikirdir kendileri :))

Malzemeler:


  • 3 yumurta
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 büyük çay bardağı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 yardım su bardağı sıvıyağ
  • 1 büyük çay bardağı haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı :

1.Yumurtaların beyazlarını şeker ile çırpın. Sonra yumurta sarılarını daha sonra tüm malzemeyi ilave edip karıştırın.
2.Muffin kaplarınıze kek hamurunuzu paylaştırıp önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk. pişirin.

8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık sevdiğim tüm
    tatlar bir arada ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. tam vitamin deposu olmuş cnaım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bende keklerde yedirirdim bu pekmezi ama bu sene artık huysuzluk etmeden sabahlarıda aç karnınada yedirebiliyorum ve inanılmaz faydasını gördüm.
    Ellerine sağlık cnaım..
    Çok güzel olmuşlar.

    YanıtlaSil
  4. zaten evdekilere nasıl yedirsek derken çıkıyor bir çok tarif..:)))ellerine fikrine sağlık ..çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar besleyici olmuş, ellerine sağlık. İyi haftalar..

    YanıtlaSil
  6. oo..
    kimsecikler bitirmeden almalıyım nilaycımmm..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım
    çook güzeller.
    :))))))

    YanıtlaSil
  8. Bu sıralarda keçiboynuzu bizim şirkette pek revaçta , hatta bugün pekmezinden de bahsediyorduk bu tarif tam üzerine geldi:-)Ellerine sağlık.Sevgilerimle,Neşe

    YanıtlaSil