Acayip kolay bir tarif. Bir blogger arkadaşım da görmüştüm. Basittarifler de ve Papatya Şef'te de var ama, benim gördüğüm blog Güloanneydi. Yapan herkesin emeğine sağlık.
Yapılışı ile malzemeler bir arada olacak :)
4 adet orta boy elmayı soyup rendeliyorum. Yarım su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı tarçınla beraber tavada suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Ben içine mutlaka kuru üzüm bazen de ceviz katıyorum. Tadı inanılmaz güzel oluyor.
Milföylerimizi aşağıdaki gibi kenarlarından yarım ile bir cm. kadar içeride ve ortada komple kopartmadan kesiyoruz. 12 adet milföy kullanmışım.
İçine elmalı harcımızdan koyup, kesik kenarları ortada birleştirip, hafifçe sıkıp birbirine yapışmasını sağlıyoruz. Alttaki gibi yani
Aşağıdaki hale getirdiğimiz milföylerimizi yağlı kağıdın üstüne dizip, 170 derecede üstleri hafifçe kızarıp, kabarıncaya kadar birleştiriyoruz. Ben serpmedim ama üstlerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
elmalıda nasıl güzel görünüyor canım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilMilföy elmalı ve harika ellerine sağlık Nilaycım.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Ben şekillere bayıldım yalnız ne hoş bir fikir öyle :) elinize sağlık.
YanıtlaSilCok güzel..nefis görünüyorlar.
YanıtlaSilBende bayilirim cevizli üzümlüye ellerine saglik canim.
ellerıne sağlık canım bende yapmıstım bır kaç kere guzel oluyor çok guzel olmus sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık görüntü süper;)
YanıtlaSilGerçekten de çok pratikmişşşşş nefisssssss
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Nilay'cım senin kolay tariflere bayılıyorum. Çok şık olmuşlar ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok şık olmuş yine Nilay'cığım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
nilaycım çok seviğim bir kesim..
YanıtlaSilharika görünüyor..
elmalı lezzetlere hiç dayanamıyorum ki !
Ellerine sağlık canım ,şekline bayıldım doğrusu:)bu şekli deneyeceğim .
YanıtlaSilöperim seni...
Sevgili Nilay nasıl şık bir sunum, bayıldım olsada yesek :((
YanıtlaSilgörüntü nefis eminim tadıda öyledir ellerine sağlık
YanıtlaSil