Pages

25 Kasım 2011

Kremalı kaşarlı brokoli ve brüksel lahanası


Kışın nimetlerinden faydalanmak lazım.  Lütfen kış sebzelerini kaçırmayın. Lahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, ıspanak ve diğerleri. Bunlar harika sebzeler. Krema ve kaşarlada nefisss oluyorlar. Herkese tavsiye ediyorum.

Malzemeler:


◦1 demet brokoli
◦1 paket brüksel lahanası
◦1 paket 200 ml krema
◦1 küçük boy konserve mısır
◦Tuz ve fesleğen (ister kuru ister taze)
◦1 tabak rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

1.Brokolileri ve brüksel lahanasını metal süzgece diziyorsunuz. Üstüne kapak kapatıp, su dolu tencerenin üstüne oturtuyorsunuz. Kısaca brokoli ve brüksel lahanasını buharda pişiriyoruz. Brüksel lahanalarının diplerini keserek 2 kat taç yaprağını çıkarmayı unutmayın. Yoksa hafif acı olur.

2.Fırın kabına yerleştiriyorsunuz . Üstüne kremayı döküyoruz. Mısırları, fesleğeni, tuzumuzu serpip 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Çıkarmaya yakın üstüne kaşarları serpip kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz.

23 Kasım 2011

Taze Fasulye Diblesi



Çok lezzetli bir yemek oldu. Özellikle yazın taze fasulyeden bıkmış oğlum için iyi bir alternatif oldu. Deneyen herkese afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 1/2 kilo taze fasulye
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy domates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • zeytinyağı, tuz
Yapılışı:
  1. Pirinci ılık suya bastırın. Yaklaşık 20-30 dk. bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Dometesleride yemeklikden daha küçük küçük doğrayın. Soğanların üstüne atın yumuşayıp suyunu versinler.
  3. Taze fasulyeleri 2 parmak genişliğinde kesin. Domateslerin üstüne atın. 1 çay bardağıda su ekleyin çünkü taze fasulyelerin pişmesi lazım. Taze fasulyeler pişince üstüne pirincinizi ve 1'e 1 ölçüde kaynamış suyunuzu ekleyin. 1.5 su bardağı pirinç için 1.5 su bardağı su ekleyin yani. Pirinciniz suyunu çekene kadar pişirin.