Pages

25 Kasım 2011

Kremalı kaşarlı brokoli ve brüksel lahanası


Kışın nimetlerinden faydalanmak lazım.  Lütfen kış sebzelerini kaçırmayın. Lahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, ıspanak ve diğerleri. Bunlar harika sebzeler. Krema ve kaşarlada nefisss oluyorlar. Herkese tavsiye ediyorum.

Malzemeler:


◦1 demet brokoli
◦1 paket brüksel lahanası
◦1 paket 200 ml krema
◦1 küçük boy konserve mısır
◦Tuz ve fesleğen (ister kuru ister taze)
◦1 tabak rendelenmiş kaşar

Yapılışı:

1.Brokolileri ve brüksel lahanasını metal süzgece diziyorsunuz. Üstüne kapak kapatıp, su dolu tencerenin üstüne oturtuyorsunuz. Kısaca brokoli ve brüksel lahanasını buharda pişiriyoruz. Brüksel lahanalarının diplerini keserek 2 kat taç yaprağını çıkarmayı unutmayın. Yoksa hafif acı olur.

2.Fırın kabına yerleştiriyorsunuz . Üstüne kremayı döküyoruz. Mısırları, fesleğeni, tuzumuzu serpip 180 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Çıkarmaya yakın üstüne kaşarları serpip kaşarlar kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz.

13 yorum:

  1. vayyyy.brokinin bu halide çok güzel canım.hemde kaşarlı.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Haklısın krema ve kaşar lezzetine lezzet katıyor bu sebzelerin..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. aman kimseler henüz görmemiş şükür..

    zaten bana kızmazlar biliyorum !!
    alıp gittim haberleri ola :)

    YanıtlaSil
  4. Karika bu haliyle hiç denemedim evdekilere sevdirebilirsem harika olur.
    Eline sağlık Nilaycım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuş önce köfteli sandım:) ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bayılırız biz kış sebzelerine nefiss olmuş ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Yenilenmiş burası?
    Ne güzel, çok iyi etmişsin Nilay'cıııımmm...

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten brokolilerin üstü kızarınca köfte gibi olmuş
    yemekbiraşk :))

    YanıtlaSil
  9. Evdekilere Brüksel lahanasını bir sevdirebilsem. Her yaptığımda hepsini ben yemek zorunda kalıyorum. Ellerine sağlık, iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  10. Ben de hiç böyle denememiştim. Görüntüsü çok güzel, eminim tadı da öyledir. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Nilay'cım;brüksele alışamadım ama brokoli bu aralar favorim.Bu tarifle de deneyeceğim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Harika bir görüntüsü var eminim tadı da öyledir ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. canım kocaman bır tabak alabılır mıyım ellerıne sağlık harıka gorunuyor

    YanıtlaSil