Pages

23 Kasım 2011

Taze Fasulye Diblesi



Çok lezzetli bir yemek oldu. Özellikle yazın taze fasulyeden bıkmış oğlum için iyi bir alternatif oldu. Deneyen herkese afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 1/2 kilo taze fasulye
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 orta boy domates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • zeytinyağı, tuz
Yapılışı:
  1. Pirinci ılık suya bastırın. Yaklaşık 20-30 dk. bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Dometesleride yemeklikden daha küçük küçük doğrayın. Soğanların üstüne atın yumuşayıp suyunu versinler.
  3. Taze fasulyeleri 2 parmak genişliğinde kesin. Domateslerin üstüne atın. 1 çay bardağıda su ekleyin çünkü taze fasulyelerin pişmesi lazım. Taze fasulyeler pişince üstüne pirincinizi ve 1'e 1 ölçüde kaynamış suyunuzu ekleyin. 1.5 su bardağı pirinç için 1.5 su bardağı su ekleyin yani. Pirinciniz suyunu çekene kadar pişirin.

11 yorum:

  1. nefis bir görüntü canım.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Taze fasülyeyi çok severim canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok da güzel görünüyor canım..
    İştah açan bir görüntüsü var.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. AA yarını beklemeden gidip fasulye alıcam. Zaten çok merak ediyorum tadını. Sende bu gün yapınca özendim.
    Eline sağlık Nilaycım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. cok nefis olmus Nilaycim ellerine saglik cok istah acici gorunuyoor
    taze fasulyeyi cok severim hic dayanamam.:))
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, bu yemeğe hiç domates koymazdım ama öylesini de denemek istiyorum. Ellerine sağlık, sağlıklı ve mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  7. bende beğendim görüntüsünü ellerine sağlık canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Fasulye diplesini çok beğenmiştim, ne zamandır da yapmadım.
    Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ben de cok severim bu yemegi. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. İlahi Nilaycım haklısın aslında hepimiz güzel olurduk.Ama emin ol kurabiyede muhteşem oldu.Belki bir araya geldiğimiz bir kahve molasında deneriz ne dersin.?Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Mevsimi de geliyor artık. Taze taze yapıp yemek lazım fasulyeyi. Gerçi dondurucuya koyunca da güzel oluyor ama tazesinin yerini tutmuyor. :) Çok güzel olmuş yemeğiniz, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil