Pages

15 Kasım 2011

Çakırdaklı taze fasulye - Barbunyalı taze fasulye


Taze fasulye yemeğini severmisiniz ? barbunyayı peki ? Biz ailecek her ikisini de severiz. Gerçi yazın her hafta taze fasulye pişirince Ata biraz arıza çıkarırsada :))

Hürriyet gazetesinin pazar ekinde görmüştüm. Aslında bilinen bir yemekmiş ama ben bilmiyordum. Her ikisinin de yer aldığı bu lezzet ise gerçekten çok güzel oluyormuş.
Herkese tavsiye ederim.

Malzemeler:
  • 1 kilo taze fasulye
  • yarım kilo barbunya
  • 1 büyük soğan veya 2 adet orta boy soğan
  • 2 büyük domates ( kışın 1 su bardağı dolusu domates suyu )
  • 2-3 diş sarımsak, tuz , 2 adet kesme şeker
Yapılışı
  1. Kuru soğanları ymeklik doğrayın. Sarımsaklarıda 2'ye 3'e bölün. Zeytinyağında kavurun. İçine şekeri ve tuzunu atın. Küp küp doğradığınız domatesleri de atın. Kavurmaya devam edin.
  2. Yıkayıp temizleyip 3 parmak genişliğinde doğradığınız fasulyeleri de atıp kavurmaya devam edin.
  3. Fasulyelerin rengi hafif rengi dönünce üzerine yaklaşık 2 su bardağı su ekleyip barbunyaları da ilave edin. (Ben barbunyaları ayrıca haşlamıyorum. Bazıları koyu renk suyunu çıkarmak için 10 dakika başka bir yerde haşlayabiliyor. ) İsterseniz düdüklüde pişirebilirsiniz. Ben fasulyeyi düdüklüde pişirmeyide tercih etmiyorum.

12 yorum:

  1. İkisini birlikte bende denemedim hiç
    aslında neden olmasın ama.
    Eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Canımmm ellerine sağlık harika görü
    nüyor sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ikisinide çok severim demekki deneyip lezzetine bakmak gerek ellerine sağlık canım afiyet bal olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. İsmi de çok hoşmuş.Denemek isterim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. bayıldım ismine nilaycım..

    ellerine sağlık, resimler enfes gözüktü gözüme..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. bende ikisini de severim..ama birlikte denemedim....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. canım bende yaparım ara sıra hatta arşivimde var cok lezzetlı oluyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  8. ismine bayıldım çakırdaklı:)))ellerine sağlık şekerim...

    YanıtlaSil
  9. İlk kez gördüm böylesini ama lezzetinden hiçç şüphem yok..
    Nefiss görünüyor canım..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Hımmm ewet bende ikisini birden bir tabakta yememiştim. Ama düşününce de neden olmasın diyor insan. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  12. Sanırım ben de gazete gördüm ama denemedim. İsmi çok hoş ve kendisi de öyle görünüyor, ellerine sağlık Nilay'ciğim.

    YanıtlaSil