Valla önce kızarttığım, sonrada üzerine şerbet döktüğüm bir meyve tatlısı için hafif demek pek uygun düşmüyor. Ama kesinlikle lezzetli denilebilir. Deneyen herkese afiyet olsun.
Malzemeler:
- 4 adet muz
- 1 su bardağı un ve nişasta karışımı ( 2/3 bardak un, 1/3 bardak nişasta)
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- Şerbeti: 2 bardak şeker, 2 bardak su, bir kaç damla limon
Öncelikle şerbetinizi kaynatın ve bir kenarda soğusun.
Unu, nişastayı, suyu , kabartma tozunu , vanilyayı karıştırın. Koyu bir sos haline getirin. 2'ye yada 3'e böldüğünüz muzları önce unlu sosa batırın. Sonra kızdırdığınız sıvıyağda kızartın. Sıvıyağ ne yazık ki bol olacak :(
Tüm muzlar kızarınca hepisinin üzerine şerbetini dökün. Yanında mutlaka dondurma ile servis yapın. Şerbet yerine süzme bal yada akçaağaç şurubu da gezdirebilirsiniz. Üzerine şerbet dökmeyecekseniz sosuna 2 yemek kaşığı pudra şekeride koyabilirsiniz.
çok farklı bir lezzet olmuş canım.denemedim ama çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.
YanıtlaSilNilaycım harika olmuş muz sevenler için çok daha zevkli bir tat.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
ben yapmıştım kızartıldıktan sonra bile muz tatlanıyor düşün bir de şerbetli:)ellerıne sağlık canım..
YanıtlaSilCanım çok farklı bir tatlı olmuş el
YanıtlaSillerine sağlık sevgiler.
Hep merak ettiğim bir lezzet bu muz kızartması ama haklısın hiçte hafif değil..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Nefiss görünüyor.
Farklı, pratik, nefisss bir tatlı olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilAmanın insanı yoldan çıkartır bu tatlı. Ellerine sağlık canım. Ben bunu yağda değil de fırında kızartarak denesem aynı olabilir mi acaba diye düşündüm! Ewet böyle bir deneyeyim ben:)
YanıtlaSilmerak ettim bu lezzeti
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor denemeliyim:)))
kucak dolusu sevgiler...
kızarmış muzu seviorum ellerine sağlık..
YanıtlaSilBen nasıl kaçırmışım bu tatlıyı, çok güzel, ellerine sağlık.
YanıtlaSil