Kurufasulyeli kek. AAA nereden çıktı diyeceksiniz ama çok lezzetli oluyor. Kestane tadı varmış gibi geliyor.
Ispanağı antep fıstığı diye kandırıyoruz. Fasulyeyi kestane diye :))
Bu kadar jelibon, bonibonla süslemenin nedeni çocuklara cazip gelmesi içindir. Yoksa tadı gerçekten güzel oldu.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker,
- 4 kaşık kakao
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1/2 su bardağı kırık ceviz, isterseniz fındık
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Üstüne kestane şekeri püresi
Yapılışı:
Yumurtanın aklarını şekerle iyice çırpın. Sonra içine sarılarını atın, karıştırın. İçine sütü, sıvıyağı, kakaoyu, cevizi ve haşlanmış fazla ezilmeden parçalara ayrılmış kuru fasulyeyi ekleyin.Unu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek karışıma ekleyin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Soğuduktan sonra üstüne kestane şekerini püre haline getirin ve sürün. İsterseniz çikolata sosu yapıpda sürebilirsiniz.
çok ilginç geldi kuru fasulyeli kek canım.hiç denemedim ama görüntü süper.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNerden çıktı demeyeceğim çünkü bende yaş pasta olarak yapıyorum kestane tadında ellerinize sağlık harika olmuş.Kek olarakta deneyemeliyim sevgiler arkadaşım
YanıtlaSilbende de kurufasulyeli kek tarifim sırada bekliyor...herşeyin çakması olurda kestanenin neden olmasın dimi...ohhh miss ellerinize sağlıkk
YanıtlaSilıspanaklı kekten sonra duyduğum en ilginç tarif! eline sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım değişik bir tat vermiştir kuru fasulye eminim.
YanıtlaSilDeneyeceğim hemen.
Sevgiler..
Çok değişik bir tarif ellerinize sağlık.Mutlaka denemeliyim.
YanıtlaSilşaka sandım ilk başta , gerçekmiş.Kurufasulyeli kek kulağa garip geliyor ama tadı güzeldir mutlaka..
YanıtlaSildenemk lazım...Bir değişik tarif daha öğrendik, teşekkürler..
ellerine sağlık :)
ne zamandır hep aklımda,her duyduğumda hevesleniyorum ama cesaret edemedim bir türlü:)şart oldu artık denemek:)ellerine sağlık canımcım
YanıtlaSilçok öperim
ay ben bu tarifi daha önce yapmıştım,harika bişi,tam kestane tadında..iyiki hatırlattın,ellerine sağlık cnm,bu arada bloğunun yeni misafiriyim bende seni bloğumda görmekten mutluluk duyarım,sevgiler...
YanıtlaSilçok duydum ama hiç denemedim hep kestane sanıyolarmış içindekini öyle demişlerdi :)ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Ellerine sağlık arkadaşım bende bu tarifin biraz daha değişiği var çok lezzetli sevgiler...
YanıtlaSilelleıne sağlık canım ben yapmıştım güzel oluyor
YanıtlaSilelleıne sağlık canım ben yapmıştım güzel oluyor
YanıtlaSilelleıne sağlık canım ben yapmıştım güzel oluyor
YanıtlaSilHiç yapmayı denemedim ama, çok lezzetli yapan bir arkadaşım var. Her gittiğimde yapar bana. Tadı mükemmel oluyor. Sunum harika olmuş, ellerine sağlık olsun.
YanıtlaSilSevgiler:)
ellerine sağlık çok güzel görnüyor.. mutlaka deneyeceğim.. uzun zamandır duyuorum ama yapmak kısmet olmadı .. inşallah bayram dönüşü denerim .. sevgilerimle..
YanıtlaSilBenimde denemek istediğim tariflerden biri..
YanıtlaSilÇok da güzel görünüyor.
Ellerine sağlık canım..
Merhaba. Kuru fasulyeli pastayı duymuştum ama denemedim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, afiyet olsun.
Sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.
mutlu bayramlar canım.sevgiler.
YanıtlaSilBen de yedim ama hiç denemedim, çok leziz görünüyor, ellerine sağlık. Neşeli ve huzurlu bir bayram diliyorum Nilay'cığım.
YanıtlaSilcanım benim tüm sevdiklerinle birlikte gönlüne göre geçireceğin çok güzel bir bayram diliyorum...çok çok öpüyorum.sevgilerimle.iyi bayramlar...
YanıtlaSilEvet evet ben de bu yorumu duymuştum. Fethiye (Yogurtland) de yapıyordu ama sanırım kek değil de şekerleme gibiydi onunkisi. Emin olamadım.
YanıtlaSilnice güzel bayramları paylaşmak üzere çok sevgiler Nilaycığım
YanıtlaSil..
ellerine sağlık.
blogunuz çok güzel artık takipteyim ellerinize sağlık. bende beklerim sevgiler.
YanıtlaSilBEN DE İSTEYİP DE HALA DENEYEMEYENLERDENİM MAALESEF:(
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK SOFRAN DA MÜKEMMEL:))