Pages

28 Nisan 2011

Zeytinyağlı, Salçalı Enginar Yemeği


Bu tür yemekleri nasıl güzel fotoğraflayacağım, nasıl güzel sunacağım bilemiyorum. Tabağın kenarına azıcık koyup sonra sunarsam o azıcık yemek bizim evdekilerin dişinin kavuğuna gitmeyecek. EEE ben fotoğraf çekerken herkes yemek bekliyor. Sonuçta mecburen böyle bir görüntü çıkıyor. Görüntü kötü ama yemek çok lezzetli. Tavsiye ederim.

Enginar bizim evde severek yenen bir sebze. Daha önce yaptığım enginar yemeklerinin tariflerini sıraladım.

Mantarlı, kırmızı biberli, kremalı enginar
Enginar göbeğinde kıymalı dolma:

Etli enginar dolması

Zeytinyağlı enginar

İç baklalı enginar

Malzemeler:
  • 3 adet enginar
  • 2 orta boy patates
  • 1 büyük havuç
  • 1 kase bezelye
  • 1 büyük soğan, 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça, zeytinyağı, tuz ve 2 adet kesme şeker
Yapılışı:
  1. Soğanı yemeklik doğruyorsunuz. Sarımsakları da soyuyorsunuz. Havuçlarıda yuvarlak yuvarlak doğruyorsunuz. Hepsini şeker ve tuz ilevesi ile zeytinyağında kavuruyorsunuz. Renkleri değiştiğinde içine salça atıp biraz daha kavuruyorsunuz.
  2. Sonra üstüne küp küp doğradığınız patatesleri, üçgen üçgen 6 parçaya böldüğünüz enginarları ve bezelyeleri ve en son suyunuda koyup kısık ateşte pişiriyorsunuz. Yaklaşık yarım saat sonra yemeğiniz hazır.

21 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,nok nefis görünüyor.


    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  2. nilaycım ellerine sağlık enginar olsun da nasıl olursa olsun bana:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım nefis görünüyor.resmi boş ver tarif iyi olsun yeter.bende bloğumd marinadlı enginar yayınladım bir bak işine yarıycak bir tarif.nede olsa enginar sevenleriz...olsun dolabımızda elimizin altında...öpüyorum.hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  5. Nilaycim ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler.Berlinden sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canım bizdede durum aynı akşam yemeğinde fotoğraf çekmem gerekiyorsa ne yapacağı şaşırıyorum.
    Herkezden sonra oturmak zorunda kalıyorum :)))
    Enginarı çok severim.
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Enginar deyince akan sular durur benim için. Haftaya bol bol enginar yiyeceğim!

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım lezzeti mutlaka çok güzeldir:)
    ev ahalisi bizim bloga da yemek yetiştireceğimizden fotoğraflardan pek anlamaz:))tarif ve malzemelere
    bakan anlar sen üzülme:)
    çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  9. Herkese çok teşekkür ederim.
    Hepinize sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık,enginar yemeğini hiç yemedim sanki tadı güzel olmazmış gibi geliyor bana :((

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık.. Bir enginar yemeği hazırlama zamanı geldi... Hiç yapmamıştım..:)

    YanıtlaSil
  12. Sağlıklı ama sevmiyorum ben yaa enginarı :(

    YanıtlaSil
  13. Enginarın her çeşidi güzel,yeter ki olsun.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Enginarı hep zeytinyağlı yapar tüketiriz.Çok severim,ama hiç salçalı denememiştim.
    Güzel tarif için teşekkürler.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Elinize sağlık çok severim enginarı..

    YanıtlaSil
  16. Şahane bir sebze ama fazla kullanılmıyor. Her şekilde seviyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. güzel görünüyor ama enginarı salata olarak daha çok seviyorum ben..

    YanıtlaSil
  18. enginarı çok ama çok seviyorum ...mmm harika..

    YanıtlaSil
  19. Enginar olsun da nasıl olursa olsun....

    YanıtlaSil