Bu tür yemekleri nasıl güzel fotoğraflayacağım, nasıl güzel sunacağım bilemiyorum. Tabağın kenarına azıcık koyup sonra sunarsam o azıcık yemek bizim evdekilerin dişinin kavuğuna gitmeyecek. EEE ben fotoğraf çekerken herkes yemek bekliyor. Sonuçta mecburen böyle bir görüntü çıkıyor. Görüntü kötü ama yemek çok lezzetli. Tavsiye ederim.
Enginar bizim evde severek yenen bir sebze. Daha önce yaptığım enginar yemeklerinin tariflerini sıraladım.
Mantarlı, kırmızı biberli, kremalı enginar
Enginar göbeğinde kıymalı dolma:
Etli enginar dolması
Zeytinyağlı enginar
İç baklalı enginar
Malzemeler:
- 3 adet enginar
- 2 orta boy patates
- 1 büyük havuç
- 1 kase bezelye
- 1 büyük soğan, 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça, zeytinyağı, tuz ve 2 adet kesme şeker
- Soğanı yemeklik doğruyorsunuz. Sarımsakları da soyuyorsunuz. Havuçlarıda yuvarlak yuvarlak doğruyorsunuz. Hepsini şeker ve tuz ilevesi ile zeytinyağında kavuruyorsunuz. Renkleri değiştiğinde içine salça atıp biraz daha kavuruyorsunuz.
- Sonra üstüne küp küp doğradığınız patatesleri, üçgen üçgen 6 parçaya böldüğünüz enginarları ve bezelyeleri ve en son suyunuda koyup kısık ateşte pişiriyorsunuz. Yaklaşık yarım saat sonra yemeğiniz hazır.
Ellerine sağlık canım,nok nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle;
nilaycım ellerine sağlık enginar olsun da nasıl olursa olsun bana:)
YanıtlaSilEllerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor.resmi boş ver tarif iyi olsun yeter.bende bloğumd marinadlı enginar yayınladım bir bak işine yarıycak bir tarif.nede olsa enginar sevenleriz...olsun dolabımızda elimizin altında...öpüyorum.hayırlı cumalar..
YanıtlaSilNilaycim ziyaretin ve yorumun icin tesekkürler.Berlinden sevgiler
YanıtlaSilCanım bizdede durum aynı akşam yemeğinde fotoğraf çekmem gerekiyorsa ne yapacağı şaşırıyorum.
YanıtlaSilHerkezden sonra oturmak zorunda kalıyorum :)))
Enginarı çok severim.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Enginar deyince akan sular durur benim için. Haftaya bol bol enginar yiyeceğim!
YanıtlaSilEllerine sağlık canım lezzeti mutlaka çok güzeldir:)
YanıtlaSilev ahalisi bizim bloga da yemek yetiştireceğimizden fotoğraflardan pek anlamaz:))tarif ve malzemelere
bakan anlar sen üzülme:)
çok öpüyorum seni...
Herkese çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilHepinize sevgiler
Elinize sağlık,enginar yemeğini hiç yemedim sanki tadı güzel olmazmış gibi geliyor bana :((
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Bir enginar yemeği hazırlama zamanı geldi... Hiç yapmamıştım..:)
YanıtlaSilSağlıklı ama sevmiyorum ben yaa enginarı :(
YanıtlaSilEnginarın her çeşidi güzel,yeter ki olsun.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEnginarı hep zeytinyağlı yapar tüketiriz.Çok severim,ama hiç salçalı denememiştim.
YanıtlaSilGüzel tarif için teşekkürler.
Sevgiler
Elinize sağlık çok severim enginarı..
YanıtlaSilŞahane bir sebze ama fazla kullanılmıyor. Her şekilde seviyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgüzel görünüyor ama enginarı salata olarak daha çok seviyorum ben..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSilenginarı çok ama çok seviyorum ...mmm harika..
YanıtlaSilEnginar olsun da nasıl olursa olsun....
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSil