Pages

26 Mart 2010

Akşama Ne Pişirelim-6


Bu akşam evde bayram yapmak istiyorum. Oktay Usta'nın kitabında geçen gün bir tarif gördüm. Ispanaklı kıymalı harçlı , beşamel soslu, kaşarlı börek. Eminim çok güzel olacaktır. Ben yanlız kıymalı ıspanaklı harç yerine pırasalı ıspanaklı harç kullanacağım.

Hatırladığım kadarı ile tarif şu şekilde, gerçi yaptıktan sonra resmini ve tarifi yayınlarım inşallah.

http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/ispanakl-mengen-katmeri.html

Krep hamuru yapıyoruz. Beşamel sos yapıyoruz. İç malzemesini hazırlıyoruz ve 1 tabakta kaşar rendesi hazırlıyoruz. Yaptığımız krebi bir tepsiye koyuyoruz. Üstüne iç malzeme, sonra beşamel sos, üstüne de kaşar koyuyoruz. Bunu 8 kat yapıyoruz.  Sonra fırını veriyoruz. Eminim yeme de yanında yat bir yemek olacaktır. Gerçi buna yemek de denmez ya. Bakalım akşam göreceğiz

24 Mart 2010

Elmalı Tart



Daha önce Elmalı Tart tarifi yayınlamadığıma inanamıyorum. Aslında pek severim elmalı lezzetleri ve pek de sık yaparım. Gerçi bu ara pek tatlı şeyler yapılmıyor evde. Ata hep okulda , babamız rejimde. Kimse yemiyor. Ben de pek yapmıyorum bu nedenle.

Tabii tart bu şekilde sunuma gitmiyor. Üstüne pudra şekeri ile süsülüyorsunuz. Elmaların bu şekilde görünmelerin nedeni tartın üstüne konamadan önce şeker ve tarçın ve zencefille karamelize olmaları.

Malzemeler:

Tart için :
  • 2 yumurta,
  • 125 gr tereyağ,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • vanilya ve kabartma tozu,
  • alabildiği kadar un (yaklaşık 4 bardak kadar)
İçi için:
  • 4 orta boy elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
Yapılışı:
  1. Tüm tart hamurunu kararak orta serlikte bir hamur elde ediyorsunuz. Hamuru yaptıktan buzdolabında dinlendirseniz çok daha güzel olur.
  2. Hamuru yuvarlak borcama elinizle bastırarak yayıyorsunuz. Üstüne çatalla delikler açıyorsunuz.
  3. Elmaları dilimler halinde kesip, şekerle tavada bir süre karamelize ediyorsunuz. Üstüne zencefil ve tarçında ekleyip, altını kapatıyorsunuz.
  4. Tartın üstüne elmaları dizip, 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişiriyorsunuz. Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri döküp servis yapabilirsiniz.

Akşama ne pişirelim - 5



Bu akşam bizde yayla çorba ile

http://durutarifler.blogspot.com/2008/06/yayla-orbas.html

Kıymalı kapuska yemeği var. Burun kıvırdığınızı görür gibiyimmm. :PPP

Herkesin çok sevmediği ama bizim evde çok sevilen bir yemektir kapuska.
Kapuska tarifi sitede yokmuş. Bir ara yayınlarım inşallah.

22 Mart 2010

Ayva Kompostosu

Hemen hemen hiç hazır meyve suyu almıyorum eve. Mevsimine göre yaptığım kompostolardan içiyoruz. Kompostonun meyvesini süzüyorum. Onu öylece yiyiyoruz. Suyunu da şişeye döküyorum,  meyve suyu niyetine içiyoruz.

Yukarıda gördüğünüz komposto 1 adet ayva ile 1.5 litre su ve 1 bardak şekerin buluşmasından oluşmuştur. Çoğunlukla içine 3 -4 adet karanfilde atarım. Çok hoş koku veriyor. Afiyet olsun.

Akşama Ne Pişirelim -4


Ben bu akşam komşum İnci'nin annesinin Gemlik tarafından topladığı (sağolsun kendisi ) çeşitli otlardan yapılmış bir ot yemeği ve domates çorbası yapacağım.

Ot yemeği için

Soğan, sarımsak, salça ve ot , çok az da su ( 1 su bardağı kadar) . Su koyuyorum çünkü sap kısımlarını da koyacağım yemeğe. Pirinç koymayacağım.

Domates çorbası

http://durutarifler.blogspot.com/2008/03/domates-orbas.html

Ot yemeği

http://durutarifler.blogspot.com/2010/04/bursa-gemlik-tarafndan-toplanan-otlar.html