Pages

5 Mart 2010

Vişneli Brownie


Vişne likörü için kullandığım ve suyunu süzdüğüm vişneleri derin dondurucuya koymuştum. Yaklaşık yarımşar kilolara bölmüştüm. Şimdi çıkarıp çıkarıp bir şeyler yapıyorum. Vişne borwnie'ye çok yakışıyor. Mutlaka denemek lazım.

Malzemeler:


•1 su bardağı süt
•1.5 bardak şeker
•1 su bardağı sıvı yağ
•4 çorba kaşığı kakao
•3 yumurta
•2.5 bardak un
• yarım kilo çekirdekleri ayıklanmış vişne ( konserve de olabilir.)
•kabartma tozu

sosu için : 1 bardak süt, 2 yemek kaşığı neskafe, 4 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:
 
1.Yumurtanın beyazlarını ayırıp şeker ile çırpın. Sonra sarılarını da katıp tekrar çırpın. Sonra içine tüm malzemeleri koyup tekrar çırpın. En son vişneleri de koyup karıştırın.


2.Kare bir borcama tüm malzemeyi döküp, fırına koyun. 170 derecede yaklaşık 30 dk  pişecek.

3.Bu arada sosu için süt, nescafe ve şekeri karıştırın. Kek pişince dilimleyin ve hazırladığım sosu üzerine döküyorum. Üzerine hindistan cevizi dökebilirsiniz.

Aksama ne pisirelim - 2

Bu akşam ki menüm şu şekilde

Buharda brokoli ve brüksel lahanası. Zeytinyağı, tuz ve limonla tatlandırılmış. Bunun da fotosunu çekmiştim. Bir ara yayınlarım.

Akdeniz soslu spagetti makarna.
Zeytinyağında 2 adet yeşil biberi kavuruyorum. İçine domates sosu atıyorum. Bir kaşık salça. 3 diş ezilmiş sarımsak. İçine fesleğen, nane, kekik. Ayrı bir yerde de kaşar ve içine katılmış maydanoz. Paketteki tarife göre haşlanmış spagettinin üzerine önce domatesli sos, sonra kaşarlı,maydanoz. Bunun bile fotosu varda . Ne zaman yayınlarım bilmem.

3 Mart 2010

Akşama Ne Pişirelim



Tüm kadınların sorunu olan bu soruna bir nebze yardım etmek istiyorum. Akşama ne yemek yapacağını bilmek , yemek yapmanın yarısıdır. Var mı katılmayan ? Vakit buldukça akşama ne yapacağımı yazacağım sizlere . İnşallah fikir vermiş olurum. Biz de öyle çok çeşit olmaz. İki çeşit yaparım. Bazen biri bile bitmez.


1) Bir adet orta boy kırlangıç balığından balık çorba
http://durutarifler.blogspot.com/2008/05/balk-orbas.html
Pirinç katmadım. Unla koyulaştırdım. Bir ara yayınlarım. İçine 2 adette kereviz yaprağı kattım.

2) Zeytinyağlı kış türlüsü.
http://durutarifler.blogspot.com/2010/02/zeytinyagl-ks-turlusu.html

Çok beğendim. zırt pırt yapıyorum.

Alternatif menüler:
http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/aksama-ne-pisirelim-2.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/aksama-ne-pisirelim-3.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/aksama-ne-pisirelim-4.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/aksama-ne-pisirelim-5.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/aksama-ne-pisirelim-6.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/aksama-ne-pisirelim-7.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/04/aksama-ne-pisirelim-8.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/06/aksama-ne-pisirelim-9.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/07/aksama-ne-pisirelim-10.html
http://durutarifler.blogspot.com/2010/11/aksama-ne-pisirelim-11.html
http://durutarifler.blogspot.com/2011/01/aksama-ne-pisirelim-12.html
http://durutarifler.blogspot.com/2011/04/ispanak-kavurmal-makarna-aksama-ne.html
http://durutarifler.blogspot.com/2011/05/aksama-ne-pisirelim-14.html
http://durutarifler.blogspot.com/2011/09/aksama-ne-pisirelim-15.html
http://durutarifler.blogspot.com/2012/02/zerdecalll-bezelye-corbas-aksama-ne.html
http://durutarifler.blogspot.com/2012/05/aksama-ne-pisirelim-17.html