Pages

11 Şubat 2010

KALAMAR YANINA TARATOR SOS



Bu tarif kimbilir ne kadar zamandır bekliyor. Daha fazla bekletmeden yayınlayayım dedim. Bizim evde derin dondurucuda her daim kalamar bulunur. Ata bayılır kalamara, karidese. Ama en çok kalamara. Bu fotoda kalamarlar bitmiş , sadece tarator sosu kalmış :))

Malzemeler:
  • 1/2 su bardağı Galeta unu (veya ekmek kabukları)
  • 2 yemek kaşığı dolusu süzülmüş yoğurt ( süzgeçin altına havlu kağıt koyun ve üstüne normal yoğurdu koyun ve suyunun süzülmesini bekleyin .
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez (zeytinyağı yerine mayonez koyuyorum. Daha lezzetli oluyor)
  • 1/2 bardak dövülmüş ceviz.
Yapılışı:

Sarımsakları dövün. Galeta ununu, yoğurdu, cevizi ve mayonezi katın. birbirine yedirin. Unu çok gibi gelirse yoğurt, yoğurdu çok gibi gelirse un ekleyin. Tadı az tuzlu gelirse tuz ekleyin. Servis yapın. İşte bu kadar kolay

Bu da 5 yıl sonra yaptığım tarif :)
http://www.durutarifler.blogspot.com.tr/2015/05/kalamar-yanna-tarator-sos-2.html

9 Şubat 2010

Zeytinyağlı Lahana Sarma


Zeytinyağlı lahana sarmasını sevmeyen var mıdır ? Bu tarif kardeşime özel geldi. "Abla yaa şu lahananın tarifini koysanda bizde yapsak" dedi bana . Ben de hemen ekliyorum.


Malzemeler:

•Lahana sarması yapmak amaçlı ayrılmış lahana yaprakları (15 adet civarı) Lahananın üst tarafından
•1 büyük soğan
•2 su bardağı pirinç
•2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
•2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
•1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
•1/4 demet maydanoz
•2 yemek kaşığı zeytinyağı, toplam 4 bardak su

Yapılışı:
1. Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ılık suda bekletin.
2.Soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun. İçine pirinçleri de atın ve kavurun. 2 bardak suyuda ve kuş üzümlerini de ekleyip pirinçleri suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıkran sonra nane, doğranmış maydanoz ve yeni bahar ekleyip karıştırın.
3.Lahanaları saplarından kesip sıcak suda çok eritmeden haşlıyoruz. Erirse yapraklar ziyan olur giderler.
4.Lahanaları sarılıcak büyüklükte koparıp (kalın damarları ayırıp) içine malzemesini koyup sarın. Sardıktan sonra elinizle dolmayı sıkın (fazla suyunu almak için ) ve tencereye dizin.
5.2 bardak suyu katarak pirinçler pişene kadar pişirin.