Pages

9 Şubat 2010

Zeytinyağlı Lahana Sarma


Zeytinyağlı lahana sarmasını sevmeyen var mıdır ? Bu tarif kardeşime özel geldi. "Abla yaa şu lahananın tarifini koysanda bizde yapsak" dedi bana . Ben de hemen ekliyorum.


Malzemeler:

•Lahana sarması yapmak amaçlı ayrılmış lahana yaprakları (15 adet civarı) Lahananın üst tarafından
•1 büyük soğan
•2 su bardağı pirinç
•2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
•2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
•1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
•1/4 demet maydanoz
•2 yemek kaşığı zeytinyağı, toplam 4 bardak su

Yapılışı:
1. Pirinçleri yıkayıp 20 dakika ılık suda bekletin.
2.Soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun. İçine pirinçleri de atın ve kavurun. 2 bardak suyuda ve kuş üzümlerini de ekleyip pirinçleri suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıkran sonra nane, doğranmış maydanoz ve yeni bahar ekleyip karıştırın.
3.Lahanaları saplarından kesip sıcak suda çok eritmeden haşlıyoruz. Erirse yapraklar ziyan olur giderler.
4.Lahanaları sarılıcak büyüklükte koparıp (kalın damarları ayırıp) içine malzemesini koyup sarın. Sardıktan sonra elinizle dolmayı sıkın (fazla suyunu almak için ) ve tencereye dizin.
5.2 bardak suyu katarak pirinçler pişene kadar pişirin.

11 yorum:

  1. Nilaycım ellerine sağlık harika gö
    rünüyor çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. ah ne severimmm , hemde ne severim..
    heppinize afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  3. etlisini sevmem ama zeytinyağlısına bayılırım Nilaycım
    ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik canim nefis bir lezlet

    YanıtlaSil
  5. Bursa'lı hemşerim,Karacebeyli olduğuna sevindim.İşallah bir dahaki Blogcular buluşmasında tanışırız.Ben Fatih Bulvarında oturuyorum,haberleşelim,iletişimde olalım.Zeytinyağlı lahana sarmasına bayılırım.Ellerine sağlık.Yatılı giderim......

    YanıtlaSil
  6. Lahana sarmasini sevmeyen yoktur buyuk ihtimale.Ellerinize saglik,
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  7. Lahana sarmasını üzümlü hiç denemedim. Görüntüsü enfesss, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. nefis nefis ellerine sağlık tatlım....

    *****
    bu ay YE ETKİNLİKLERİ'nin ev sahipliğini ben yapıyorum..Davet yemekleri konulu etkinliğime senide mutlaka bekliyorum....

    YanıtlaSil
  9. Ne kadar severim bir bilsen Nilay'cigim!

    YanıtlaSil
  10. Annem bu dolmayı pişirirken harika bir sos hazırlar üzerine nane , sarımsak ve salçayı tereyağda kavurup döker ..

    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Bende çok severim :) Ablamda pek güzel yapar !!

    YanıtlaSil