Malzemeler:
- 1 kg kadar kabak tatlısı (Ben iki kilodan kabak tatlısı yapmıştım. Onun yarısını kullandım.)
- 1 tabak çekilmiş ceviz
- 1 adet sade pastaban
- 1 paket krem şantiye 1 bardak süt
- Önce 1 bardak sütle 1 bardak krem şantiyi çırpıp dolaba koydum. 1 su bardağı kadar cevizi robottan geçirip tabağa aldım. Sonra kabak tatlısını robottan geçirdim.Püre elde ettim.
- Pastabanı sade sütle ıslattım. Ama çok ıslatmışım siz bolca süt kullanmayın. Hafifçe ıslatmak yeterli.
- Pasta tabağına pastabanın altını koyun. Üstüne kabak püresi sürün. Üstüne ince bir şekilde krem şanti sürdüm. Üstüne bolca ceviz serptim. Pastabanın üstünü koydum ve kabak tatlısı püresi ile kapladım. Krem şanti ile süsledim. Kenarlarını da cevizle kapladım ki görüntü düzgün olsun.
Nefir gorunuyor, ustelik deyisik bir pasta.Elleriniz esaglik.
YanıtlaSilSevgiler,
Sefa
çoook güzel olmuş ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Çok lezzetli görünüyor ama benim bir süre daha uzak durmam gerek :DD
YanıtlaSilço güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilNilay'cığım,
YanıtlaSilBen gelmeyeli ne güzel şeyler yapmışsın, ellerine sağlık. Bursa görüntüleri de harika.
Nilay'cığım,
YanıtlaSilPastan çok güzel ama benim aklım şu ev yufkalarından yaptığın börekte kaldı. Bir kez benim de elime geçmişti o yufkalardan ve börek yapmıştım. Tadını unutmam mümkün değil.Harikaydı.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
Canım benimde kabak pürem hazır pasta taban da var,bana ilham verdin hemen yapayım,yayınlayım.Seninki çok güzel olmuş işallah benimkide seninki kadar güzel olur.Ellerine sağlık sevgi ve saygılarrrrr.
YanıtlaSilBende bundan yemek istiyorum !!
YanıtlaSil