Pages

12 Şubat 2009

Hamsili Pilav




Hamsili pilavı ne daha önce bir yerde yemiştim ne de yapmak aklıma gelmişti. Taaa ki Show haberde Ali Kırca'nın bir haberini dinleyene kadar. Ekonomik menülerden haber yapıyordu bir ara. Kadıncağızın biri 2 kilo hamsi almıştı. O iki kilo hamsi ile Ana Haber Bülteninde (bu arada Türkiye'deki haberlerin artık nerelere kadar düştüğü de ortaya çıkıyor. ) tam 5 çeşit yemek yaptı. Ben de o ana haberden :))) iki çeşit yemek öğrendim. Biri hamsili pilav, diğeride hamsili köfte . İkisi de çok güzel oldu. Hatta hamsili pilav süüpppppeeeerrrr oldu. Bizim aile çok beğendi.

Bizden söylemesi, sizden denemesi

Malzemeler:
  • 1/2 kg kılçıkları ayıklanmış fileto hamsi
  • 2 bardak pirinç
  • 1/2 paket Çam fıstığı , 1/4 paket kuş üzümü,
  • 1 büyük soğan
  • 3 bardak kaynar su
  • Tuz ve yenibahar, 1 adet kesme şeker
  • 1/4 demet maydanoz ve 2 yemek kaşığı dolusu nane
Yapılışı :
  1. Önce pilavınızı yapın. Bir soğanı yemeklik doğrayıp, 1 kaşık mısır özü, 1 kaşık zeytinyağı ve 1 kaşık tereyağ ile öldürün (ben pilavları böyle yapıyorum). İçine fıstığı atın, kavurmaya devam edin. 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş pirinçleri atın ve kavurmaya devam edin. İçine kuş üzümü, yeni bahar, kesme şeker, tuz , nane , maydanozu katın. 3 bardak sıcak su koyup, suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Ben bir borcam kek kalıbını tereyağ ile yağladım. Borcam tencere yada ısıya dayanıklı tencere olabilir. Hamsi filetoları sık sık hatta birazda üst üste dizdim. Üstüne pilavı döktüm ve düzelttim . Tekrar üstüne balıkları sık sık koydum . Hatta bazı noktalarda üst üste bile olabilir. Hamsiler sık konmazsa pişince küçülüyorlar, aralar açık kalıyor. 170 derecede sanıyorum 25-30 dakikada pişti. Sonra onu bir tabağa ters çevirip servis yaptım. Çok çok güzel oldu.

9 Şubat 2009

Mim - Hayatınızın İlk 4'leri



Yeni bir mim. Elçin mimlemiş beni. Mim olayını seviyorum ben. Tabii konular kolay olunca :))


Yaptığım 4 İş;
Annelik
Ev hanımlığı
Elektronik Mühendisliği
İdarecilik

Unutamadığım 4 Film;
Gölevi - Keanu Reeves, Sandra Bullock
Pretty Women - Julia Roberts, Richard Gere
Selvi Boylum Al Yazmalım
Zor Ölüm Serisi


Yaşadığım 4 Şehir;
Bursa;
Kayseri
Başka şehirde yaşamadım ben
Seyrettiğim 4 TV Programı
Prison Break
CSI : NY
Melekler Korusun - Yeni Show dizisi
Burası Haftasonu - Oylum Talu

Tatil için gittiğim 4 Yer
Karacabey Boğazı - HEEEE HEEE HEEE
Antalya ve civarı
Çanakkale ve civarı
Uludağ
Aslında ben her yere giderim.

Sevdiğim 4 Yemek
Izgara yapılmış balıkların hemen hemen hepsi
Pizza
Kaşarlı - kuşbaşılı pide
Patatesli her şey


Şu an olmak istediğim 4 yer;


Uludağ'da kayak yaparken yada sıcak şarap içerken
Elimde sıcak kahve, kitap; evde
Sıcak bir tatil yerinde her hangi bir yerde
Şu anda dışarıda yağmur var, Misi köyüne yürüyüşte


Bir yağmur damlası olsaydım düşeceğim 4 yer;
Denize, dağa, toprağa, meyve ağacının yaprağına düşmek isterdim .

Ben de Naz'ı mimlemek istiyorum.

Trabzon Hurmalı Kup


Trabzon Hurması en sevdiğim meyvedir. Bizim eve kasa ile girer. Zaten başka türlüde taşınmaz :))

Onu böyle yüzümüze gözümüze bulaştıra bulaştıra yemeye bayılırız biz oğluşumla. Trabzon hurmasının her türlü kupunu yaparız. Eşimin favorisi, ezilmiş trabzon hurması ile nar taneleridir.

Resimdeki versiyon da trabzon hurmaları ezilerek kuplara konmuştur. Üstüne muz dilimlenmiş, üstüne bal akıtılmış ve yeşil fıstık ve cevizle süslenmiştir.