Trabzon Hurması en sevdiğim meyvedir. Bizim eve kasa ile girer. Zaten başka türlüde taşınmaz :))
Onu böyle yüzümüze gözümüze bulaştıra bulaştıra yemeye bayılırız biz oğluşumla. Trabzon hurmasının her türlü kupunu yaparız. Eşimin favorisi, ezilmiş trabzon hurması ile nar taneleridir.
Resimdeki versiyon da trabzon hurmaları ezilerek kuplara konmuştur. Üstüne muz dilimlenmiş, üstüne bal akıtılmış ve yeşil fıstık ve cevizle süslenmiştir.
Nilaycım ya biz de mi bir gariplik var bilemiyorum? Bu tarifi ilk önce portakal ağacında gördüm denedim, evde sürüklendi sürüklendi kimse yemedi, çoğunu ben bitirmek zorunda kaldım, onu da pek beğenmedim. Görünüş olarak harika ama tadı damak zevkime uymadı :( Aslında bu kadar çok yiyorsanız size bravo, çok faydalı bir meyvedir, afiyet olsun size, sevgiler...
YanıtlaSilNilaycığım bende çok severim hurmayı hatta geçen gün pudingle yaptım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBende çok severim Trabzon hurmasını..Hergün olsa bıkmadan yerim....))Zaten evde annecikle ben hastayız bu meyvenin..Haliyle kuplarada asla hayır demeyiz..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgiler..
Limonlu kek faydasını bilemiyorum hatta araştırmıştım bir faydası var mı diye ? ama bayılıyorum.
YanıtlaSilDerya pudingle de deneyeyim.
Damak tadı bizde anne oğul yiyoruz zaten. Son bir tane kalınca problem oluyor :))
nilay kalori deposu valla. annemde trabzonlu bizde biliriz hurmanın nasıl lezzetli olduğunu:)
YanıtlaSilAl benden de o kadar Nilay'cığım! Ben de bayılırım. Gerçi kasayla almayız ama...
YanıtlaSilben de çok severim bu hurmayı,
YanıtlaSilHatay Yayladağı'ndayken de yeşilken bile yenebilen türüylede tanıştım o daha da harika
kup yapmaya kalmadan yolluyorum mideye
Bende istiyorum bundan :)
YanıtlaSilçok leziz görünüyorlar,süslemesi harika.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilBunu yiyen dağa tırmanır o enerjiyle:))
YanıtlaSilBen de çok severim, ama böyle bomba şeklinde hiç denemedik, sadece kek de denedim. Enerji deposu olmuş, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.