Pages

4 Şubat 2009

Muhallebili Pasta



Sibel'in nefis sütlü tatlılarından biri. Biz bayıla bayıla yiyoruz. Sibel'de eksik olmasın her yaptığında gönderiyor. Sibelllll biz HEP her yaptığında istiyoruz . :))


Malzemeler:

  • 6 su baradğı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Ayrıca 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 paket petibör büskivi

Yapılışı :

  1. 6 su bardağı sütü tencereye koyun. İçine de 2 su bardağı şeker koyun ve karıştırdıktan sonra kaynatın
  2. Süt kaynarken derin bir kaseye 3 su bardağı süt ,2 yumurta sarısı,5 yemek kaşığı nişasta,1 paket vanilya,yarım su bardağı sıvı yağı karıştır ve tüm malzemeyi çırpın.Bu arada dikkat edin süt kaynayıp da taşmasın ocak batıp size iş çıkmasın:)
  3. Süt kaynadıysa bu karışımı da sütün içine ilave edin ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın .Kaynayınca kapatın
  4. Eti petibör bisküvileri Borcama birer parmak arayla dizin. Üzerine hazırladığın bu muhallebiyi eşit olarak dökün. Tekrar bisküvi tekrar karışım derken bisküviler ve muhallebi bitene kadar aynı işlemi yapın.
  5. En son muhallebi dökülmüş kata blenderdan geçirdiği un gibi yaptığın petibörleri dökün.Üzerini iyice kaplayın. Ceviziniz varsa ceviz de dökebilirsiniz. Yerinde soğuduktan sonra buzdolabına koyun. İstediğin zaman çıkarın kesip , ikram edin.

2 Şubat 2009

Sosisli Börek

Malzemeler:
  • 5 yufka
  • 2 yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket sosis
  • doğranmış domates veya 3 domates doğranacak
  • 1 diş sarımsak
Yapılışı :

  1. Sosisleri haşlıyoruz. Çok ince olmadan kesiyoruz. Doğranmış domates ve dövülmüş sarımsak ile karıştırıyoruz.
  2. 1 yumurta sarısını ayırıp, yumurtayı, sütü ve sıvı yağı bir kapta çırpıyoruz.
  3. Tepsiyi yağlayıp, yufkanın birini kenarları dışarı çıkacak şekilde seriyoruz. Üzerine sütlü harçtan sürüyoruz. 2. yufkayı kırıştıra , buruştura seriyoruz ve yine sütlü harçtan sürüyoruz. 3. yufkayı serince üstüne sosisli içimiz koyuyoruz. 4 ve 5. yufkaların arasına da sütlü harçtan koyuyoruz.
  4. En sonunda kenardan sarkan yufkayı kapatıp, kalan sütlü karışımı döküp, yumurtayı sürüyoruz. 200 derecede pişiriyoruz.

Peynirli Poğaça


Malzemeler:
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • aldığı kadar un
  • 1 tabak dolusu rendelenmiş beyaz peynir , istenirse maydanoz
Yapılışı:
  1. 1 yumurtanun sarısı ayırarak tüm malzemeyi karıştır. Elinize yapışan ama çok da cıvık olmayan bir yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekle. Hamur olunca içine peynirden koy ve kapat
  2. Poğoçaları yağlanmış tepsiye diz, üzerine de yumurta sarısını sür.175 derecede pişir.Afiyetle ye....