Malzemeler:
- 3 adet tavuk göğsü
- yarım kilo kadar ıspanak
- 1 büyük soğan
- tuz, karabiber
- 1 paket krema
- 1 tabak kaşar rendesi
- Tavuk göğüslerinin 1 tanesini ikiye ayırdım ve pirinç havanın altı ile güzelce dövdüm.
- Diğer tarafta ıspanak yapraklarını yıkayıp, ince ince doğruyoruz. Yemeklik doğradığımız soğan ile ıspanakları kavuruyoruz. Tuzunu karabiberini ekliyoruz.
- Dövdüğümüz tavukların içine ıspanaklı harçtan koyup sarıyoruz. Kürdan yardımı ile açılmasın diye tutturuyoruz.
- Fırın tenceresine tavukları diziyoruz. Üstüne kremayı döküyoruz. 40 dakika kadar 180 derecede pişiriyoruz. Üstüne kaşar döküp üstü kızarana kadar daha fırında tutuyoruz. Sonra pilavla afiyetle yiyoruz.
hımmm, harika görünüyor. bayramda değerlendirilebilir, hele ki benim gibi et sevmeyenler için süpermiş:)))