• Hazır Kekten Muhallebili Pasta

    Yine çok kolay bir tarif arkadaşlar. Muhallebiside undan yapıldığı ve çırpıldığı için son derece lezzetli oluyor. Blog yapmadan önce ununu , sütünü göz kararı koyardım. Ama bunu yaparken daha dikkatli yaptım. Ölçüleri yazacağım ya . Gerçi sütünü daha az koyarsanız, blendırla çırparken çok koyu olursa tekrar süt ekleyebilirsiniz. Sonra tekrar bir iki taşım kaynatır tekrar blendırla çırparsınız. Her şeyin bir çözümü var.

    Malzemeler:
    • 2 katlı sade hazır kek
    • 1 litre süt - ayrıca 1 kase süt
    • herhangi bir reçel suyu 3 -4 yemek kaşığı kadar (vişne-çilek-şeftali olabilir)
    • 1.5 bardak şeker
    • 3 tahta kaşık dolusu un
    • 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
    • vanilya
    • 2 adet muz
    • Süslemek için ne isterseniz.

    Yapılışı:

    1. Kekin alt parçasını bir pasta tabağına yerleştirin. 1 kase sütü 3 -4 yemek kaşığı reçel suyu ile karıştırıp her iki kek parçasını bu sütle ıslatın.
    2. Çelik tencerede tereyağla beraber unu rengi hafif pembe olana kadar kavurun. Biraz soğumasını bekleyin. Üstüne bir bardak kadar süt ekleyip el blendırını içine daldırın. Pürüzsüz hale gelince tekrar ocağa koyun ve tüm sütü ve şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra el blendırı veya mikserle çırpın.
    3. Muhallebinin yarısından biraz azını ıslattığınız kekin üstüne yayın. 1.5 muzu ister halka halka, ister uzunlamasına doğrayıp muhallebinin üstüne yerleştirin. Kekin diğer yarısını üstüne kapatıp tekrar muhallebiyi üstüne sürün. Üstünü de kalan muzla, çukulata parçaları ile şekerle, hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Muhallebi kalırsa bir kaseye koyup daha sonra yiyebilirsiniz.

8 yorum:

  1. Adsız dedi ki...

    Nilaycim bu kadar güzel tarifleri bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler. Oğlum ne zamandır kremali pasta istiyor, önümüzdeki hafta izinliyim. Köfte dudaklıma yapacam bu pastayı. Ellerine sağlık pasta da harika görünüyor.

  2. Flame dedi ki...

    Hemen kaydettim bu tarifi. Hafta sonu oğluma yapıp, üzerinide mumlarla süsleyeceğim. Ne zaman pasta alsak mum koyup üflemek istiyor çünkü :)

  3. durutarifler dedi ki...

    Kitap kurdu yap benim köfte dudaklıma . Afiyetle yesin .

    Flame'cim sen de yap güzel suratlı pasaya.

  4. Tuğba dedi ki...

    nasıl güzel bir görüntüdür bu böyle,bu nasıl şahane bir muhallebili pastadır!Bayıldım canım,şu pastanın üstündekilerde çok şık olmuş.
    Ellerine sağlık..

  5. Ellerine sağlık.ekmekteki yumurtaya bayıldım çok değişik bişey:))bu arada gezdiğin yerlerde çok güzelmiş.Bende yeni döndüm tatilden:((
    öptüm.

  6. Cafe Gusto dedi ki...

    Sevgili Nilay bende önceden gözkararı yapardım artık bu alışkanlığımı düzeltmek zorunda kaldım.En çok da alabildiği kadar un kelimesi varya işte bunun ölçüsünde zorlandım.Ellerine sağlık..sevgiler..

  7. Çok lezizi görünüyor pasta,elinize sağlık üzerindeki mavişler de çikolata mı,çok şık durmuş...

  8. durutarifler dedi ki...

    Tuğba'cım şımardım, senin kilerin yanında lafı olmaz

    Gokkusagının rengi tatilden hoş geldin

    Cafe gusto insanlara tarif vermeye kalkınca göz kararı olayını kaldırmaya çalışıyorum. Ama alışkanlıklar çabuk yıkılmıyor

    Nesli bloguma hoş geldin. Mavişler şeker. Bu arada geçen yaz Giresundaydık. Ben çok sevdim giresunu