• Evde Konya Kuzu Tandır


    Benim ikram yemeklerimden birisi daha. Ama bu yemek gerçekten çok lezzetli. Hem de bir o kadar kolay. Geçenlerde ailecek gittiğimiz Konya Kebap evinde tandır yedik. Eşim, benim yaptığım bu yemeğin, o tandırdan daha lezzetli olduğunu söyledi. Gerçi beni desteklemek için masum bir yalan da söylemiş olabilir. :))

    Bu yemeği gerçekten herkese tavsiye ediyorum. Misafir geleceği zaman kemiksiz 1 cm'lik kalın et alarak yapıyorum. Lütfen foto sizi aldatmasın. Tabağın, pirinç pilavının beyazlığı ve benim fotoğraf çekmede ki acemiliğimden dolayı güzel bir görüntü olmadı.

    Malzemeler:
    • Kişi sayısı kadar ya kuzu boyun eti, yada 1 cm'lik kalın kuzu eti.
    • Kızartmak için un ve sıvı yağ
    Yapılışı:
    Etleri önce una arkalı önlü buluyorsunuz. Daha sonra daha önceden kızdırdığınız tavada etleri bir güzel kızartıyorsunuz. Etlerin üstü altın rengi hal alacak. Aynı balık kızartır gibi. Kızarttığınız etleri düdüklü tencereye diziyorsunuz. Etlerin sayısını göre mesela 4 adet et varsa 1 çay bardağı su, eğer 6 tane varsa 1 bardak su ekleyerek, düdüklünüzün et pişirme süresi kadar pişiriyorsunuz. Pirinç pilavı ile servis yapıyorsunuz.

5 yorum:

  1. Idilmidil dedi ki...

    bu senin havuclu kek varya...kizimin dogum günü icin yapmak istedim. aupair'imizle birlikte aksam yaklasik 2 saat ugrastik. ancak tarifte un yoktu bende unsuz kek olmaz diye düsündüm ve kafama göre biraz un koydum sonradan. tabii dogumgünü kekine degil havuclu mücvere benzedi olay:-))neyse dün misafirler gelmeden pastaneden cözdük olayi:-))

  2. Tuğba dedi ki...

    Merhaba öncelikle siteni yeni keşfettim. Düzenlenen etkinlikte seni de görmek isterim. Etkinlik yarın akşam son bulacak tarif veya tariflerini bekliyorum. Saygılarımla..
    www.keyiflimutfagim.com -Tuğba
    -------
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 24
    http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve
    http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    • Akşam üstü sohbetine gelen dostlara
    • Hanımlarla yapılan günlere
    • Beş çayına gelen misafirlere
    • Herbiri birbirinden lezzetli tarifler..

    26 Mayıs 2008 (pazartesi) -- 8 Haziran 2008 (pazar)
    tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 24 bende yani http://www.keyiflimutfagim.com/ da düzenlenecektir..
    Tüm arkadaşlarımın katılımlarını bekliyorum.


    AYRICA :
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..
    Yayına Hazırlayanlar
    http://nasibim.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Sorumlu Müdür
    http://selmahlc.blogcu.com
    Grafik Tasarım Düzenleme
    Yagmur İpar

    Sizde sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz.
    Bunun için yapmanız gereken tek şey
    • adınızı
    • sitenizin adresini
    • dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını
    • tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
    Örnek
    isim: SEVİL SAHİN
    site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarif : SALATA YARIŞMASI
    Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

    Ayrıca bu dergi için sponsor olmak istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine başvurabilirsiniz.

  3. durutarifler dedi ki...

    idilmidil inanamıyorum . evet tarifte un yok. Unsuz kek olur mu? Hemen ekliyorum ve çok özür diliyorum. sen adresi ver ben kızını bir özür hediyesi gönderiyorum.

  4. durutarifler dedi ki...

    idlmidil'den bloguna ulaşamıyorum. Sana nasıl ulaşabilirim ?

  5. ayselce dedi ki...

    Canım bu et çok güzel pişmiş ve lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık :)İyi pazarlar..