• Fırında Balık Menüsü



    Bizim evde balık çoğunlukla böyle pişer. Bir çırpıda bir çok lezzet. :) Bazen balıklar torbaya girer. Yaz aylarında ise bazen elektrikli ızgara da pişer. Bir de kış mevsimi ise yanına sütle ezilmiş sade tahin helvası eklenir. Balık , patates, soğan, bazen domates ve biber. Bir de yanında fırında helva. Tam bir balık menusü.

    Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum. Balıkları herhangi bir işleme tabii tutmadan yağlı kağıdın üstüne seriyorum. Soğanlar kabukları ile birlikte ortadan iki kesilmiş ve tepsiye öyle konmuş durumda. Poşete soktuğunuz balıkların yanına da patates, soğan, biber, domates koyabilirsiniz.

    Sadece patatesleri kabukları ile birlikte güzelce yıkıyorum. Kalın kalın dilimliyorum. Bir kapta zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber, kekik ve naneyi karıştırıp patatesleri bu sosa bulayarak tepsiye diziyorum. Fırında amerikan patatesini et yemeklerinin yanında da servis yapıyorum. Bu tip pişen patatesi bizim diyetisyenimizde önermişti.

7 yorum:

  1. Idilmidil dedi ki...

    nilay,

    az önce karnim acti ve senin blogu okudum daha da cok aciktim. balik ben de cok pisiriyorum. ben genellikle yanina risotto v.s yapiyorum ama senin tarifide bir deniycem. üstelik idilcim bile balik yiyor artik:-)

  2. zero dedi ki...

    Denizden babam çıksa yerim cinsinden olduğum için balığın her şekli benim için makbuldur. Ama inan senin resminden de lezzet akıyor:) Haftasonu balıkçı yolu göründü sanırım:)

  3. ÇEŞNİ dedi ki...

    Nilaycım...Ne balığı yapmıstın..? Bende genelde fırında pişiririm ama artık bizim teras sezonu olduğndan beri elektrikli mangalda terasta pismeye başladı.ellerine sağlık

  4. durutarifler dedi ki...

    Bu balık ne balığıydı eşimden öğreneceğim ama biz genelde çupra ve levrek ile yapıyoruz.

  5. ayselce dedi ki...

    Canım balık ve patatesler bir harika görünüyor.Ellerine sağlık :)

  6. Yeliz dedi ki...

    Nilay, bende genelde fırında çupra yaparım, ellerine sağlık nefis görünüyor.

  7. Anne İş'te dedi ki...

    vALLAHİ BEN DE DENİZDEN BABAM ÇIKSA YERİN CİNSİNDENİM.CANIMCIM SENİN YAPTIĞIN GİBİ BEN DE YAPIYORUM.ELLERİNE SAĞLIK.

    BAZEN DE BALIKLARI 2-3 SAAT ÖNCEDEN LİMON, SİRKE, ZYAGI, KARABİBER,KİMYON VE PULBİBERDEN OLUŞAN SOS İLE MARİNE EDİYORUM HA BU ARADA BALIKLARIN HER İKİ YÜZÜNE DE ENİNE VE BİRBİRİNE PARALEL İKİ ÇENTİK ATIP SOSU BURALARA DA İYİCE YEDİRİYORUM.O HALİYLE DE GÜZEL OLUYOR:)))AY CANIM İSTEDİ VALLAHİ..