• Erik Kebabı


    Gaziantep yöresinden erik tava 🍏
    Ekşili acılı tarif seviyorsanız zamanı geçmeden yapın. Ben deneme amacı ile 340 gr eten yaptım. Yemek o akşam bitti. Belki bizimkiler açtı 😃 yemek bence tatlı bir tat daha arıyor . içine bir de kuru erik yada kuş üzümü atsam bence daha iyi olurdu. Yapması tabbi@ki çok kolay
    🍏 350 gr et
    🍏 250 gr kadar erik 10- 15 adet yeşil erik
    🍏 2 domates, 2 kuramızı biber, 3 burun biberi
    🍏 1 yemek kaşığı domates , 1 yemek kaşığı biber salçası ( benimkiler Gaziantep’ten 
    🍏 1 yemek kaşığı pul biber ( buda Gaziantep’ten )
    🍏 zeytinyağı, tuz , karabiber , 1 çay bardağı su

    Tüm malzemeyi bir fırın kabında karıştırın. Salçanın, suyun tümüne karıştığından emin olun. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin #durutarifler #eriktava #gaziantep #yemektarifleri #kebap
     

0 yorum: