- Ben üstü yanık yanık sütlaça bayılırım. en yanığı hangisi ise onu seçerim. Tavam kıvamında sütlaç tarifi. Buyrun tarife.
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı süt (100 ml) (nişastayı açmak için)
Yapılışı
- 1) Uygun bir tencereye yıkadığımız pirinci alalım ve üzerine su ilave edelim. Tencereyi ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, ara ara karıştırarak pişirelim.
- 2) Bir kaseye nişastamızı alalım, üzerine sütü ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırarak çözdürelim.
- 3) Kaynayan pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim. Ara ara karıştırarak karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- 4) Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim. Fırın kaplarının yarısına gelecek şekilde tepsiye su dolduralım. Ardından sütlaçlarımızı önceden ısıttığımız 180°C fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
- 5) Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, 10 dakika kadar oda ısısına gelmeleri için bekletelim. 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenen fırında sütlaçlarımızı dolaptan alalım, servis edelim. Valla ben genellikle dayanamam hemen yerim :)
0 yorum:
Yorum Gönder