Geçen gün brüksel lahanalı yapmıştım, dün akşam karnıbardan yaptım. Gerekten çok lezzetli ve son derece hafif bir tarif oluyor. Tek kötü tarafı hemen bitiyor :) Yaptım dün akşam bitti
Malzemeler
- 1 küçük karnıbahar
- 1 büyük patates
- 1 kırmızı biber, 2 yeşil biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker ( kramelize etsin diye mutlaka koyun, lezzetini değiştiriyor)
- Sonra istediğiniz baharatlar ve tuz . Bunda pul biber, toz biber, tuz var
Yapılışı:
- Karnabaharları küçük parçalara ayırın. Gerekirse bıçakla kesin. Yıkayın , süzün
- Patatesleri küp küp, biberleri de patates boyutunda doğrayın.
- Hepsini bir karıştırma kabına alın , zeytinyağını, baharatını tuzunu ekleyin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün ve 200 derecede kızarana kadar pişirin. Bir de yanına sarımsaklı yoğurt yapıp servis ederseniz gerçekten de şahane