Pages

29 Ocak 2021

Fırında Karnıbahar Kızartma


 Geçen gün brüksel lahanalı yapmıştım, dün akşam karnıbardan yaptım. Gerekten çok lezzetli ve son derece hafif bir tarif oluyor. Tek kötü tarafı hemen bitiyor :) Yaptım dün akşam bitti 

Malzemeler

  • 1 küçük karnıbahar
  • 1 büyük patates
  • 1 kırmızı biber, 2 yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı şeker ( kramelize etsin diye mutlaka koyun, lezzetini değiştiriyor)
  • Sonra istediğiniz baharatlar ve tuz . Bunda pul biber, toz biber, tuz var


    Yapılışı:

  1. Karnabaharları küçük parçalara ayırın. Gerekirse bıçakla kesin. Yıkayın , süzün
  2. Patatesleri küp küp, biberleri de patates boyutunda doğrayın.
  3. Hepsini bir karıştırma kabına alın , zeytinyağını, baharatını tuzunu ekleyin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün ve 200 derecede kızarana kadar pişirin. Bir de yanına sarımsaklı yoğurt yapıp servis ederseniz gerçekten de şahane

2 yorum: