Valla oğlumdan tam not aldı. 10 üzerinden 10 dedi. Bal kabağı ile bisküvinin birleşimi zaten çok güzel oluyor. Bal kabaklı magnolia pudingde efsaneler arasına girmeyi başardı .
Ben kabak tatlısı pişirdiğimde mutlaka ayırıyorum ve bu tür tatlılarda kullanıyorum. Kabak tatlısını da düdüklü de pişiriyorum. Buyrun tıklayın . Düdüklüde kabak tatlısı
Balkabağı pastası da efsane. Deneyin lütfen. Tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gr kadar balkabağı ( 3 adet 4 parmak kalındığında kabak)
- 250 gr şeker
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
- 1 paket vanilya
- Eti cici bebe (ufak paket)
- 1 su bardağı kadar ceviz.
- Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte pof pof edene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
- Soğuyan pudinge vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın.pasta kremasının komple içine yemesi gerekiyor. ( Ben el blenderi daldırıyorum. Daha kıvamlı oluyor.)
- Bal kabaklarını rondodan geçirin.
- Bisküvileri rondodan geçirin. Kupunuzun en altını bisküvi kırıntısı ile kaplayın. Sonra muhallebisinden koyun. Muhallebinin üstüne bal kabağı, buraya elle kırdığınız ceviz. sonra bisküvi, sonra muhallebi en üste bal kabağı . Kat kat dizin yani. En üstü az bisküvi ve cevizle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servise hazırdır.
Yapılışı: