Pages

20 Aralık 2018

Balkabaklı Magnolia Puding


Valla oğlumdan tam not aldı. 10 üzerinden 10 dedi. Bal kabağı ile bisküvinin birleşimi zaten çok güzel oluyor. Bal kabaklı magnolia pudingde efsaneler arasına girmeyi başardı .

Ben kabak tatlısı pişirdiğimde mutlaka ayırıyorum ve bu tür tatlılarda kullanıyorum. Kabak tatlısını da düdüklü de pişiriyorum. Buyrun tıklayın . Düdüklüde kabak tatlısı

Balkabağı pastası da efsane. Deneyin lütfen. Tıklayarak ulaşabilirsiniz.



Malzemeler:


  • 250 gr kadar balkabağı ( 3 adet 4 parmak kalındığında kabak) 
  • 250 gr şeker
  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
  • 1 paket vanilya
  • Eti cici bebe (ufak paket)
  • 1 su bardağı kadar ceviz.


    Yapılışı:
    1. Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte pof pof edene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
    2. Soğuyan pudinge  vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın.pasta kremasının komple içine yemesi gerekiyor. ( Ben el blenderi daldırıyorum. Daha kıvamlı oluyor.)
    3. Bal kabaklarını rondodan geçirin. 
    4. Bisküvileri rondodan geçirin. Kupunuzun en altını bisküvi kırıntısı ile kaplayın. Sonra muhallebisinden koyun. Muhallebinin üstüne bal kabağı, buraya elle kırdığınız ceviz. sonra bisküvi, sonra muhallebi en üste bal kabağı .  Kat kat dizin yani. En üstü az bisküvi ve cevizle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servise hazırdır. 

18 Aralık 2018

Tavada Yalancı Su Böreği




Valla yalancı su böreği demeye dilim varmıyor. Ama demeliyim çünkü hazır yufkadan. Ve de şipşak oluyor. Su böreğine yapanlara haksızlık etmiş oluruz. Gerçekten su böreğine çok benzedi ve çok güzel oldu. Ayrıca çok da kolay pişirmesi. Yapın yapın..

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay baradağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 3 adet yufka
  • 4 kaşık kadar tereyağ
  • 1 tabak dolusu beyaz peynir ve kaşar peyniri
Yapılışı:

  1. Önce böreğin sıvısını hazırlayalım. Yumurta, süt, sıvıyağ, maden suyunu bir kapta çırpalım. Kenarda beklesin.
  2. Büyükçe bir tavaya yada derin olmayan pilav tenceresi teflon tencereye bir bütün yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde koyun. Tavayı yağlamıyorum. Elinizle tavanın şeklini verdirin. Hazırladığınız sıvı ile ıslatın. 2 ve 3. yufkayı 4'er parçaya bölün. 3 kat yufka aralarına sıvı ile ıslatarak devam edin. 3. kat yufkanın üzerine sıvı koymadan şimdi peynirli harcın yarısını bu kata döküp, dağıtın. Üzerine tereyağ parçaları koyun
  3. Sonra tekrar aynı şekilde 3 kat yufkanın aralarına sıvı ile ıslatarak devam edeceğiz. 3 .katta  şimdi peynirin kalanını dökün.Tereyağ koyun. Kalan 2 parçayı tekrar ıslatarak üst üste devam edin. Kenarlarını da üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine dökebilirsiniz. 
  4. Tavanın üzerini kapatarak, önce harlı ateşte 1-2 dakika , sonra kısık ateşe alarak yaklaşık 5-6 dakika pişecek. Altını tahta spatula ile kaldırarak kontrol edin. Yanmasın.Bir tabak yada büyük tencere kapağı yardımı ile diğer tarafını çevirin. Diğer yüzünü de kapağını kapatarak yine 5-6 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.