Pages

30 Kasım 2017

Diyet tatlı





Bu aralar kilo aldım ve tatlıdan da vazgeçemiyorum. Bunu tatlı yerine yapıp yapıp yiyiyorum. Gerçekten de tatlı krizimi geçiriyor. Siz istediğiniz gibi türetebilirsiniz. Muz olur, çilek olur. Ben en çok ayva ve elmayı yakıştırıyorum.


Bakmayın böyle şekil verdiğime, fotoğraf çekeceğim diye böyle yoksa hemen tabağa koyup yiyiyorum valla.


  • 1 adet ayva,
  • 1 adet elma
  • 1 adet armut
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın (ben tarçını bol seviyorum siz 1 tatlı kaşığı ile başlayın)
  • 1 çay kaşığı zencefil.


Yapılışı: 


En sert meyveyi seçiyoruz. Sıra ile atacağız. Bu grupta ayva en sert meyve , ayvayı incecik incecik doğruyoruz. Tavaya atıp 1 tatlı kaşığı şekerle kavuruyoruz. Şeker karamelize olması için gerekiyor. Biz de en az kullanmaya çalışıyoruz. Ayva  kavrulurken elmayı doğrayıp ince ince kesip atıyoruz. Sonrada armutu. En son tarçın ve zencefilde koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlımız hazır











29 Kasım 2017

Meyhane Pilavı

 
 
Eşim çok sever. Azıcık sulu hem de sebzeli bulgur pilavı nasıl da güzel olur . Yapanların ellerine sağlık


Malzemeler;
  • 2 su bardağı iri bulgur,
  • 1 adet domates,
  • 1 adet ortaboy kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 adet 3 burun yeşil biber,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber, kara biber,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
Yapılışı;
  1. Zeytinyağını tencereye dökün,yemeklik doğranmış kuru soğanları ve ince ince doğradığınız sarımsağı birlikte pembeleştirin,  biberleri de ekleyip renk değiştirene kadar kavurun
  2. Salçayı ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
  3. 5 dakika kadar domatesler biraz suyunu çekene kadar pişirdikten sonra bulguru da ekleyip tuzunu ve baharatlarını ilave edin , 1-2 çevirin.
  4. Suyu ekleyip kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp azıcık sulu kalacak şekilde pişirin.

26 Kasım 2017

Tantuni





Allaaahhh. Kim sevmez ki. Tam da hafta sonu için bir tarif. Evde yapılanı da ayrıca güzel.


Malzemeler:
  • 500 gr. kadar dana antrikot
  • 1 adet büyükboy soğan mümkünse kırmızı soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre pul biber, tuz, sumak ve toz kırmızı biber
Yapılışı:
  1. Etleri ince ince şeritler halinde doğrayın, düdüklüye atın. 20 dakika kadar pişirin ve et suyunu da dökmeyin
  2. Mümkünse vok tavaya yoksa normal tavayı sıvı yağı alıp kızdırın. Haşladığınız etlerini tavaya alıp bir güzel kavurun. Et suyundan 3-4 yemek kaşığı tavaya ekleyin. Et suyu buharlaşınca tuz ve toz biber azıcık da yağ ekleyip tatlandırın. Etleri kavururken çok da kurutmayın.
  3. Lavaş ekmekleri tavadaki etlerin üzerine koyarak yağı ve kalan suyu ile ile iyice ıslatın. Etleri lavaşlara ince uzun bir sıra halinde pay edin. Ben 3 kişilik yaptım. 3 lavaş yani
  4. Domatesleri lavaşa koymadan önce tavada küp küp doğrayıp şöyle bir tur çevirip lavaşlara ilave edin. Bunu da uzunlamasına serin.
  5. Soğanı az tuzla ovup üzerine sumak ilave edin. Maydanozu da katıp, bir sırada bunu koyun. Üzerine isterseniz azıcık pul biber. Dürüm yapıp ortadan ikiye katlayıp ikram edin. Ben yanına da meyhane pilavı yaptım.