Bu aralar kilo aldım ve tatlıdan da vazgeçemiyorum. Bunu tatlı yerine yapıp yapıp yiyiyorum. Gerçekten de tatlı krizimi geçiriyor. Siz istediğiniz gibi türetebilirsiniz. Muz olur, çilek olur. Ben en çok ayva ve elmayı yakıştırıyorum.
Bakmayın böyle şekil verdiğime, fotoğraf çekeceğim diye böyle yoksa hemen tabağa koyup yiyiyorum valla.
- 1 adet ayva,
- 1 adet elma
- 1 adet armut
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın (ben tarçını bol seviyorum siz 1 tatlı kaşığı ile başlayın)
- 1 çay kaşığı zencefil.
Yapılışı:
En sert meyveyi seçiyoruz. Sıra ile atacağız. Bu grupta ayva en sert meyve , ayvayı incecik incecik doğruyoruz. Tavaya atıp 1 tatlı kaşığı şekerle kavuruyoruz. Şeker karamelize olması için gerekiyor. Biz de en az kullanmaya çalışıyoruz. Ayva kavrulurken elmayı doğrayıp ince ince kesip atıyoruz. Sonrada armutu. En son tarçın ve zencefilde koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlımız hazır